Tallinna, 12. syyskuuta 2012 – Viron Ulkoilmamuseo kannustaa matkustaija Suomesta tulemaan Tallinnaan ja vierailemaan Ulkoilmamuseossa. Yhteistyössä Tallinkin ja Rocca al Maren kauppakeskuksen kanssa aloitettiin kansainvälinen kampanja, jossa tarjotaan alennuksia niin museon suurtapahtumaan, Virolaisen leivän päivän lippuihin, kuin myös kuljetukseen, majoitukseen ja laajaan valikoimaan tuotteita Rocca al Maren kauppakeskuksen kaupoissa. Kampanjaa tukee Euroopan Aluekehitysrahasto.

Viron Ulkoilmamuseon markkinointijohtajan Piret Järvanin mukaan tämä kampanja on erikoinen ennen kaikkea siksi, että museon tarjouksia viedään voimakkaasti ulkomaille museon ja kaupallisten yritysten yhteistyössä.

„Haluamme muuttaa ulkoilmamuseon Virolaisen leivän päivän vierailun ulkomaalaisille mahdollisimman helpoksi. Valmistelimme kattavan paketin, johon kuuluvat museolippujen lisäksi edullinen kuljetus, edullinen majoitus ja shoppailu. Olemme saaneet positiivista palautetta ulkomaalaisilta kumppaneiltamme, jotka arvostavat tarjousta erittäin houkuttelevaksi. Odotamme kovin vieraita Latviasta ja Suomesta sekä seuraavien kampanjoiden aikana menemme tarjouksillamme myös muihin maihin “, sanoi Piret Järvan.

Virolaisen leivän päivä ja syysmarkkinat järjestetään Viron Ulkoilmamuseossa 16. syyskuuta. Tapahtuma on omistettu ennen kaikkea leipään liittyviin perinteisiin, joita kunnioitetaan myös ihan epätavallisella ja jännittävällä tavalla. Syysmarkkinoiden osana ovat vuoden suurimmat leipämarkkinat, lisäksi löytää ulkoilmamuseosta sinä päivänä laajan valikoiman markkinatavaroita luomuruoasta ainutlaatuiseen käsityöhön. Tapahtumaa tukevat Viron Leipäliitto, Viron Luomumaatalouden Säätiö, Viron Kulinaarinen Instituutti ja Maatalousministeriö. Tapahtuman ohjelma löytyy ulkoilmamuseon sivuilta:http://www.evm.ee/id/328/.

Viron Ulkoilmamuseon kampanjan esitteitä löytyy Suomessa Iso Omena kauppakeskuksesta Espoossa, Seurasaaren ulkoilmamuseosta ja vielä monesta Helsingin museosta. Riiassa levittävät kampanjan esitteitä Vapaa-ajankeskus Lido ja Latvian Ulkoilmamuseo, lisäksi löytyy esitteitä Riian matkailuneuvonnasta ja Tallink Riga hotellista. Viron suurlähetystöt molemmissa maissa jakavat tietoa tapahtumasta ja kampanjasta.

Seuraavana Viron Ulkoilmamuseon ulkokampanjan ytimenä on Joulukylä, joka tapahtuu 14. -16. joulukuuta. Seuraavana maana liittyy kampanjaan Venäjä. Vastaavia kampanjoita on suunniteltu myös vuodelle 2013 ja 2014.

leivapaev_2012_fin (PDF)

www.evm.ee