Uusi inspiroiva lehti, matkailufilmejä digitaalisiin kanaviin ja appseja – Apollomatkat satsaa toimitukselliseen sisältöyhteistyöhön omissa medioissaan. Yhteistyötä tehdään kaikissa Pohjoismaissa ruotsalaisen OTW:n ja sen sisaryhtiöiden kanssa. Suomessa lehteä toimittaa Susamuru. 

– Apollon mainoskonsepti on toiminut hyvin. Seuraava vaihe on muuttaa viestintää henkilökohtaisemmaksi ja käyttää vahvasti omia medioita, kuten internetiä, uutta lehteä ja appseja, kertoo Marie Lindqvist, Apollon pohjoismainen markkinointipäällikkö. 

Ensimmäisenä ilmestyy uusi lehti, joka tulee ulos kesällä. Lehti keskittyy talven matkakohteiden ja hotellien esittelyyn.

Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti korvaa perinteisen matkaesitteen Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Filmit, applikaatiot, toimituksellinen sisältö internetiin ja sosiaalisiin medioihin tuotetaan juoksevasti osana lehden toimitusprosessia. Matka-artikkeleista julkaistaan myös matkafilmejä ja inserttejä.

– Matkan varaaminen on pitkälti inspiraation etsimistä ja tiedon hakua ja ihmisillä on tähän erilaisia lähteitä. Lehti, internet ja appsit tavoittavat eri aikoina ja täydentävät toisiaan, näin olemme läsnä koko ostoprosessissa inspiraatiosta varaukseen ja itse matkaan. Palvelemme asiakkaitamme myös useassa kanavassa, myymälässä, puhelimitse, netissä ja matkatoimistoissa, kertoo Apollomatkojen maajohtaja Eva Torra.

Sisältömarkkinoinnin strategia ja toimituksellinen tuotanto tehdään Pohjoismaiden johtavimpiin kuuluvan sisältömarkkinointiyrityksen OTW:n kanssa. Suomessa lehteä toimittaa Susamuru.

– Uskomme vahvasti sisältömarkkinointiin ja tästä alkaa monen vuoden matka. Uutta on tulossa tasaisin väliajoin, kertoo Eva Torra.

– On hienoa tehdä yhteistyötä Apollomatkojen kanssa, koska yhteistyö käsittää koko tarjoomamme painetusta lehdestä liikkuvaan kuvaan ja digitaalisiin kanaviin, sanoo Nenne Hallman, Susamurun kustannusjohtaja.

APOLLOMATKAT (http://www.apollomatkat.fi)

Apollomatkat on osa maailman suurimpiin matkajärjestäjiin kuuluvaa sveitsiläistä Kuonia. Kuoni Nordiciin kuuluu Apollomatkat Suomessa, Apollo, Kuoni ja Golf Plaisir Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa, Falk Lauritsen Tanskassa sekä lentoyhtiö Novair.

Kuoni Nordicilla on noin 1 000 työntekijää ja Pohjoismaissa lähes miljoona asiakasta. Kuonin perusti Alfred Kuoni Zürichissä vuonna 1906. Tänä päivänä Kuoni on yksi maailman johtavista matkapalveluyrityksistä. Yhtiö on voittanut World’s Leading Tour Operator -tunnustuksen 13 vuotena peräkkäin.

Apollolla on Pohjoismaiden kattavin lomavalikoima: yli 1 600 hotellia, 150 matkakohdetta ja 28 eri maata. Suomessa Apollomatkojen valikoimaan kuuluvat Bulgaria, Espanja, Kroatia, Kreikka, Thaimaa, Kuuba, Jordania, Israel, Dominikaaninen tasavalta, Meksiko, Mallorca ja Kanariansaaret. Apollomatkat tarjoaa laajan määrän 4- ja 5-tähden hotelleja.

Apollomatkoilla oli v. 2012 n. 50 000 tyytyväistä matkustajaa ja se on Suomen viidenneksi suurin matkanjärjestäjä. Apollomatkojen maajohtajana Suomessa toimii Eva Torra.