mpqueayxmshkkdx45k65

Koronapandemia iski maailmaan nopeasti ja muutti kaiken lähes yhdessä yössä. Kun valtiot ympäri maailmaa alkoivat yksitellen sulkea rajojaan, päätti TUI nopeasti aloittaa asiakkaidensa kotiuttamisen. Kahden viikon ympärivuorokautisen työn jälkeen, kaikki 6000 suomalaista TUIn asiakasta ovat nyt takaisin kotona. Yhteensä yli 200 000 TUIn asiakasta ympäri maailmaa tuotiin kotiin, joka on yhtiön historian suurin kotiuttamisoperaatio.

Koronapandemia muutti lomamatkojen olosuhteita lyhyessä ajassa, mikä vaikutti myös TUIn yli 6000 suomalaiseen asiakkaaseen, jotka olivat parhaillaan lomailemassa eri puolilla maailmaa Thaimaasta Espanjaan ja Curaçaosta Sansibarille. Maiden sulkeutuessa, TUI aloitti nopeasti toimenpiteet tuodakseen kaikki asiakkaansa takaisin kotiin. Viime lauantaina viimeiset suomalaiset asiakkaat laskeutuivat Helsinki-Vantaalle. Yhteensä kotiin lennätettiin yli 200 000 asiakasta, joista 30 000 oli pohjoismaalaisia asiakkaita.

Säännöllisten lomalentojen lisäksi järjestettiin neljä erillistä evakuointilentoa asiakkaiden kotiuttamiseksi Espanjasta ja Dominikaanisesta tasavallasta.

– Ennätysnopean yhteistyön ansiosta saimme kotiutettua asiakkaamme turvallisesti. Suuri kiitos kuuluu ymmärtäväisille asiakkaillemme, joiden loma valitettavasti keskeytyi, sekä asiakkaillemme, jotka ovat siirtäneet kevään matkavarauksensa myöhempään ajankohtaan. Haluamme myös kiittää kaikkia työntekijöitämme Pohjoismaissa ja ympäri maailmaa, jotka mahdollistivat asiakkaidemme nopean kotiinpaluun, sanoo Adam Györki, viestintäjohtaja, TUI Nordic

Viimeisen kahden viikon ajan TUIn pohjoismaalaiset työntekijät ovat työskennelleet ympäri vuorokauden tuodakseen kaikki asiakkaat takaisin kotiin. TUIn asiakaspalvelu on käsitellyt puhelimitse yli 25 000 varausta ja vastannut yli 6000 kysymykseen sosiaalisessa mediassa. Monet asiakkaista, jotka eivät päässeet nyt lähtemään lomalle, ovat siirtäneet sen myöhempään ajankohtaan.

– Olemme huomanneet, että asiakkaamme haluavat jatkaa matkustamista. Monet, joilla oli matka varattuna keväälle, haluavat viettää lomaa loppukesästä Välimeren rannalla, jatkaa Adam Györki.