IMG_0745

“Eteläsuomalaisten ryntäys lumikohteisiin hiihtolomaviikoilla havainnollistuu hyvin: Helsinki poislukien, suosituimmat kotimaan lentokohteet ovat: Kittilä, Oulu, Rovaniemi, Ivalo ja Kuusamo.”

Kotimaanmatkailu hiihtolomaviikoilla on aikaisempaa suositumpaa. Tämä ilmenee Suomen johtavan nettimatkatoimiston ebookersin selvityksessä*. Kotimaan hotellivaraukset helmikuulle 2020 kasvoivat lähes 40 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna. Eniten suosiotaan yöpymisten perusteella on kasvattanut Kittilä, jossa Levin hiihtokeskuksen vetovoima vastaa jopa 235 prosentin kasvusta vuotta aikaisempaan verrattuna. Kittilän vahva hiihtolomasesonki näkyy myös ebookersin lentotilastoissa: Kittilän lentoasema on Helsingin jälkeen Suomen suosituin matkakohde.

“Eteläsuomalaisten ryntäys lumikohteisiin hiihtolomaviikoilla havainnollistuu hyvin lentotilastoissamme. Helsinki poislukien, suosituimmat kotimaan lentokohteet ovat: Kittilä, Oulu, Rovaniemi, Ivalo ja Kuusamo”, sanoo ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

Ulkomaanmatkailussa hiihtolomien kovin kasvaja ebookersin hotellivarausten perusteella on Yhdysvallat, jossa suomalaiset yöpyvät 60 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna. Yhdysvaltojen suosion kasvu suomalaisten hiihtolomakohteena näkyy myös lennoissa, joita on varattu helmikuulle niin ikään 60 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna. Aurinkolomien suosio ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään. Hiihtolomaviikkojen suosituin ulkomaan matkakohde lentovarausten perusteella on Kanariansaaret ja Espanja, jonne lennetään helmikuussa Suomesta 75 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna.

Kotimaan suosituimmat kohteet helmikuussa*

 1. Helsinki

 2. Kittilä

 3. Oulu

 4. Rovaniemi

 5. Ivalo

 6. Kuusamo

 7. Turku

 8. Vaasa

 9. Kuopio

 10. Kajaani

Ulkomaan suosituimmat kohteet helmikuussa*

 1. Espanja ja Kanariansaaret

 2. Saksa

 3. Yhdistyneet kansakunnat

 4. Yhdysvallat

 5. Italia

 6. Ruotsi

 7. Puola

 8. Portugali

 9. Thaimaa

 10. Ranska

*ebookers matka- ja hotellivaraukset loka-joulukuu 2018 ja 2019, matkan tai yöpymisen toteutumisajankohta helmikuussa 2020.