Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
24
May '13

Euroopan kuumimmat kakkoskaupungit

Kun Euroopan suosituimmat lomapääkaupungit on koluttu ja kaipaa vaihtelua kesän lomakohteisiin, on syytä tutustua näihin hotellivaraussivusto Hotels.comin valitsemiin Euroopan kakkoskaupunkeihin. Nämä lompakkoystävälliset lomakohteet ovat sielukkaita ja monipuolisia taaten upean kaupunkilomaelämyksen.

Marseille, Ranska

Välimeren rannalla Kaakkois-Ranskassa sijaitseva Marseille on erityisen tunnettu merellisestä keittiöstään. Matkailija voi viettää lomaansa Marseillen kaupungissa kävellen satamaa reunustavia rantakatuja pitkin, nauttien mereltä puhaltavasta tuulenvireestä ja ihaillen kalkkikivimuodostumien täyteistä rantaviivaa. Marseillen edustalla sijaitsevan If-saaren historiallinen Châteu D’If linnoitus on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Linnoitus nousi kansan tietouteen Alexandre Dumas’n kirjoittaman kuuluisan Monte-Criston kreivi
-seikkailuromaanin johdosta ja on yksi matkailijan ehdottomista käyntikohteista. Hotellisuositus: New Hotel of Marseille, hinta alkaen 128 € per yö.

Bilbao, Espanja

Bilbao sijaitsee Espanjan pohjoisrannikolla Baskimaassa. Kaupunkia ympäröivät metsät, vuoret ja Biskajanlahteen päättyvät upeat rantakalliot. Bilbaossa matkailija pääsee nauttimaan historiallisista rakennuksista ja modernista arkkitehtuurista. Ehdottomana nähtävyytenä on Bilbaon ylpeys Guggenheim-museo, jota kelpaa ihastella pelkästään ulkopuoleltakin.  Sisällä matkailijan taiteennälkää tyydyttävät Picasson ja monien vaihtelevien taiteilijoiden teokset. Matkailijalla on myös mahdollisuus nähdä pyhiinvaeltajia kaupungin ohi kulkevalla Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitillä. Hotellisuositus: Silken Gran Hotel Domine, hinta alkaen 139 € per yö.

Napoli, Italia

Monet italialaiset klassikkoruuat ovat saaneet alkunsa Italian kulinaarisesta lehdosta Napolista. Täällä myös pizzan huhutaan saaneen alkunsa. Kulttuuria matkailijalle tarjoavat kaupungin kauniit palatsit, luostarit ja kirkot. Päiväretkelle kannattaa suunnata Pompeijiin, kaupunkiin, joka tuhoutui aikoinaan Vesuviuksen purkauksessa. Napoli on säilyttänyt italialaisen aitouden, ja matkailijaa odottavat peri-italialaiset makuelämykset ja tunnelmat. Napolissa ei ole mainittavasti yöelämää tai shoppailumahdollisuuksia, mutta vaihtoehtoisesti voi suunnata päiväretkelle upealle Caprin paratiisisaarelle. Hotellisuositus: Ramada Naples, hinta alkaen 69 € per yö.

Innsbruck, Itävalta

Alppien ympäröimä Innsbruck sijaitsee Tirolin osavaltiossa Itävallassa. Vannoutuneen hurjapään kannattaa hypätä Innsbruckin keskustasta nousevaan hissiin, joka vie matkailijan Hafelekarspitze-nimiselle huipulle. Huipulta matka alas käy pitkin yhtä Euroopan jyrkimmistä laskettelurinteistä. Kaupunki on ihanteellinen lomakohde, vaikkei talviurheilulajeista välittäisi, sillä Innsbruckissa on nähtävää loman jokaiselle päivälle. Kauniita nähtävyyksiä Innsbruckissa ovat muun muassa keisarillinen palatsi, historiallinen Hofkirche-kirkko sekä Ambrasin linna, jonka Itävallan arkkiherttua Ferdinand II rakennutti 1500-luvulla. Hotellisuositus: Art Hotel Binders, hinta alkaen 60 € per yö.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu 22.5.2013, joten muutokset ovat mahdollisia.

Comments Off on Euroopan kuumimmat kakkoskaupungit