Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
26
Feb '13

Visit Estonia Finland: Vauhdikas Grease -musikaali toukokuusta Tallinnassa ja Tartossa

Vanemuine-teatterissa saa 4. toukokuuta ensi-illan maailmankuulu Grease musikaali. Vironkielisellä esityksellä on tekstitys englanniksi ja suomeksi.

Rasvaleteiksi (eng. grease ’rasva’, ’voide’) kutsuttiin 1950-luvun amerikkalaisen työväenluokan nuorten alakulttuuria, jossa pojat kampasivat hiuksensa rasvalla tötterölle. Musikaalin tapahtumapaikkana on Rydell High School vuonna 1959. Danny Zuko ja Sandy Dumbrowski olivat rakastuneet toisiinsa kesällä, ja syksyllä he sattuivat samaan kouluun. Siellä Danny on Burger Palace Boys -nimisen rasvalettijengin johtaja, jonka ei sovi näyttää tunteitaan. Erittäin tunnollinen ja pettynyt Sandy liittyy Pink Ladies -tyttöjengiin. Useiden koettelemusten jälkeen Danny ymmärtää lopulta, että Sandy on hänen suuri rakkautensa. Sandy puolestaan ajattelee, että hänen on muutettava imagoaan saadakseen Dannyn takaisin…

Hollywoodissa valmistui vuonna 1978 samanniminen Randal Kleiserin ohjaama musiikkielokuva, joka teki tuolloin vain 23-vuotiaasta John Travoltasta ja australialaisesta laulajattaresta Olivia Newton-Johnista maailmankuuluja tähtiä.

Ks musikaalin esitysajat Vanemuine -teatterissa Tartossa ja Nokia konserttitalossa Tallinnassa tästä linkistä.

Comments Off on Visit Estonia Finland: Vauhdikas Grease -musikaali toukokuusta Tallinnassa ja Tartossa