Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
22
Feb '13

Vuoden 2012 suosikkielokuvat innostivat matkustamaan kuvausmaisemiin

Lähestyvä Oscar-gaala nostaa jälleen viime vuoden elokuvat kahvipöytäkeskusteluihin. Oscareita eivät aina voita suurta yleisöä eniten koskettaneet elokuvat. Mitkä elokuvat herättivät suurimmat tunteet? Ja tarkemmin katsottuna, mitkä elokuvat inspiroivat suomalaisia matkustamaan? Hotels.com tarkasteli, mihin suomalaisten vuoden 2012 suosikkielokuvien maisemiin hotellihaut lisääntyivät ensi-iltojen jälkeen.

Suositun Madagascar-sarjan uusimmassa osassa iloisten eläinten seurue seikkailee Euroopassa. Suuren vaikutuksen tekee elokuvassa onnistuneen värikkäästi edustettu Monte Carlo, josta Euroopan kiertue alkaa. Elokuvan ensi-illan aikaan elokuussa 2012 hotellihakuja Monte Carloon tehtiin suomenkielisellä Hotels.com-sivustolla 220 % enemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Kuten Madagascarissa, myös uusimmassa Mission Impossiblessa seikkaillaan useissa eri maissa. Suomalaisia sykähdyttivät kuitenkin erityisesti elokuvan Dubaissa kuvatut kohtaukset, joissa oma sankarimme, elokuvassa tosin konnan roolissa esiintynyt Samuli Edelmann kuvasi huikean takaa-ajokohtauksensa Tom Cruisen kanssa. Hotellihakujen määrä Dubaihin helmikuussa 2012 oli 181 % suurempi kuin edellisvuonna vastaavaan aikaan.

Hurjia takaa-ajokohtauksia nähtiin myös uusimmassa Bond-elokuvassa Skyfall – ehkä hurjin niistä heti elokuvan alussa Istanbulin kattojen yllä. Kaupunki teki suomalaisiin lähtemättömän vaikutuksen, ja hotellihaut nousivat Skyfallin ensi-illan jälkeen lokakuussa 171 % verrattuna edellisvuoteen.

Kirjasarjojen tunnettuus siivittää elokuvamatkailua

Useampi vuoden 2012 hittielokuva pohjautui jo ennestään tunnettuihin kirjoihin tai elokuvasarjaan. Nälkäpeli innosti jo kirjojen pohjalta laajaa faniyleisöä matkustamaan elokuvan maisemiin, USA:n Pohjois-Carolinassa sijaitsevaan Ashevilleen. Peräti 142 % hakujen kasvu maaliskuussa ennakoi samanlaista faniturismin aaltoa, jollaisen Twilight-elokuvien ja -kirjojen sarja on aikaansaanut. Aamunkoi-elokuvan toinen osa kuvattiin pitkälti Kanadan Vancouverissa. Suomessakin hotellihaut Vancouveriin kasvoivat marraskuussa ensi-illan aikaan 89 %.

Näiden nuorison suosikkien lisäksi vuoden 2012 yksi odotetuimmista kirjaan perustuvista elokuvista oli Hobitti, joka osaltaan jatkoi jo Taru sormusten herrasta -trilogian herättämää Uuden-Seelannin elokuvamatkailubuumia. Hobitin kuvausten keskeisenä paikkana toimi Wellington, jonne hotellihaut joulukuussa nousivat suomenkielisellä Hotels.com-sivustolla 92 %.

Hotellihakujen määrän kasvu suomalaisten vuoden 2012 suosikkielokuvien kuvauspaikoille ensi-iltakuukausina:

Elokuva Kohde Vertailtu ajanjakso Hakujen kasvu
1 Madagascar 3: Europe’s most wanted Monte Carlo, Monaco Elokuu 2012 vs. Elokuu 2011 220 %
2 Mission: Impossible– Ghost Protocol Dubai, Yhdistyneet Arabiemiraatit Helmikuu 2012 vs. Helmikuu 2011 181 %
3 Skyfall Istanbul, Turkki Lokakuu 2012 vs. Lokakuu 2011 171 %
4 Nälkäpeli Asheville, Pohjois-Carolina, USA Maaliskuu 2012 vs. Maaliskuu 2011 142 %
5 Hobitti Wellington, Uusi-Seelanti Joulukuu 2012 vs. Joulukuu 2011 92 %
6 Twilight Aamunkoi, osa 2 Vancouver, Kanada Marraskuu 2012 vs. Marraskuu 2011 89 %

Comments Off on Vuoden 2012 suosikkielokuvat innostivat matkustamaan kuvausmaisemiin