Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
18
Nov '19

Heureka tutkitusti vapaa-ajankeskusten ykkönen

unnamed

Tiedekeskus Heureka on yltänyt ykkössijalle vuosittaisessa Taloustutkimuksen Vapaa-ajankeskusten imagot 2019 -tutkimuksessa. Vastaajien antamien yleisarvosanojen perusteella Heureka nousi kärkisijalle kaikista 29 mukana olleesta kotimaisesta vapaa-ajankeskuksesta.

Yleisarvosanallaan 8,33 tiedekeskus Heureka kipusi edellisen vuoden kolmossijalta ykköseksi ohittaen muun muassa maan tunnetuimmat ja isoimmat huvipuistot. Vapaa-ajankeskusten saamien yleisarvosanojen keskiarvot vaihtelivat tänä vuonna välillä 8,33–7,06 asteikolla 4 (huono) –10 (erinomainen).

Tutkimukseen vastaajat arvioivat vapaa-ajankeskuksia yleisarvosanan lisäksi myös yhdeksän eri mielikuvatekijän perusteella. Kun lasketaan yhteen kaikista yhdeksästä mielikuvatekijästä annetut kaikkien vastaajien arviot, ylsi Heureka tässäkin vertailussa ensimmäiselle sijalle. Tutkimuksessa kysytyt mielikuvatekijät olivat: hintataso, monipuolisuus, uudistukset kohteessa, henkilökunnan palvelualttius, kohteen/laitteiden kunto, siisteys, sijainti, sopivuus koko perheelle sekä kahvila-/ravintolapalvelut. Mielikuvatekijöistä myönteisiä arvioita on annettu Heurekalle eniten mm. sopivuudesta koko perheelle, monipuolisuudesta ja kohteen/laitteiden kunnosta.

Tutkimuksessa mukana olleesta 29 vapaa-ajankeskuksesta Heureka on neljänneksi tunnetuin. Jo lähes seitsemän kymmenestä suomalaisesta tuntee Heurekan. Heurekan kokonaistunnettuus on kasvanut hienoisesti viime vuosien aikana ollen nyt 67 % (v. 2018 64 %, v. 2017 63 % ja v. 2016 58 %). Eteläsuomalaisten keskuudessa tunnettuus kohoaa vieläkin korkeammaksi (73 %). Ikäryhmiä tarkasteltaessa Heureka on tunnetuin 15–19-vuotiaiden (89 %) keskuudessa.

Heureka ylsi myös suosittelutodennäköisyyttä osoittavalla nettosuositteluindeksillä (Net Promoter Score) mitattuna erinomaisiin tuloksiin. Kaikista vastanneista 46 % suosittelisi Heurekaa eli antaa arvosanaksi 9 tai 10.

”Heurekan kävijämäärä noussee tänä vuonna lähelle kaikkien aikojen ennätystä yli 400 000 kävijän ja nyt saimme vielä ykkössijan näissä tutkimustuloksissa, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. On hienoa, että vapaa-ajan vietto Heurekassa tieteen ja oivaltamisen ilon parissa houkuttelee suomalaisia, ja että sisältömme koetaan olevan monipuolista ja sopivan kaikenikäisille” toteaa Heurekan toimitusjohtaja Tapio Koivu.

Taloustutkimuksen kirjekyselynä ja Internetpaneelissa toteuttamaan Vapaa-ajankeskusten imagot 2019 -tutkimukseen on vastannut yhteensä 2 197 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista syys–lokakuussa 2019. Tutkimus on osa Suomi tänään 2/2019 -monitilaajatutkimusta. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää eri vapaa-ajankeskusten imagot eli niiden tunnettuudet, yleisarvosanat ja mielikuvat kuluttajien keskuudessa.

Comments Off on Heureka tutkitusti vapaa-ajankeskusten ykkönen