Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
20
Nov '13

Martin markkinat valloittaa jälleen Helsingin Kaapelitehtaan

gdmquhf30ruh6iuj0kpn

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Martin markkinat, Suomen suurin vuotuinen Viro-tapahtuma, kerää jälleen marraskuun lopussa etelänaapurimme matkailusta, kulttuurista ja käsitöistä kiinnostuneet Kaapelitehtaalle. Tämän vuoden markkinoiden teema-alue on Harjumaa, Tallinnaa ympäröivä maakunta, ja markkinoilla onkin luvassa maakunnan käsitöitä, matkailuinfoa ja kulttuuriohjelmaa.

Kaapelitehtaalla pääsee tutustumaan helposti yhdessä paikassa Harjumaan lisäksi koko Viron ensi vuoden matkailu- ja kulttuuritarjontaan. Markkinoilla on Viron matkailun edistämiskeskuksen lisäksi paikalla 6 matkailuorganisaatiota ja 24 matkailualan yrittäjää ympäri Viroa tarjouksineen. Edustettuina ovat muun muassa kaikki laivayhtiöt, useita hotelleja eri puolilla Viroa sekä matkailualueista Tallinna, Etelä-Viro ja Tartto, Pohjois-Viro ja Narva, Saarenmaa ja Hiidenmaa sekä Haapsalu. Lisäksi Viron museoyhdistys tuo markkinaväelle terveisiä kaikista Viron museoista, ja Saarenmaan Oopperapäivät esittelee ohjelmistoaan ja mielenkiintoisia kesäkursseja Saarenmaalla.

Martin päivän perinteiden mukaisesti markkinapöydät notkuvat virolaisista herkuista ja käsitöistä – viikonlopun aikana voitkin hankkia sekä rakkaille joululahjat että joulupöydän herkut.

Martin markkinoiden kulttuurikahvila Koidula tarjoaa viikonlopun aikana kävijöille monenlaista ohjelmaa: musiikkiesityksiä jazzista kuorolauluun, kirjailijoiden ja elokuvaohjaajien haastatteluja sekä uutta suomalaista ja virolaista runoutta. Matkailutaivas-lavalla ja -kahvilassa markkinasalin toisessa kerroksessa kuullaan molempina päivinä matkailuyrittäjien haastatteluja. Kuuntelijoita viihdyttävät lisäksi tapahtuman partnerialueen Harjumaan muusikot ja tanssijat. Markkinoilla on myösKinokomero, jossa esitetään virolaisia elokuvia lapsille ja aikuisille koko tapahtuman ajan. Perheen pienemmille on myös luvassa sirkustemppuja, nukketeatteria ja virolaisia leikkejä.

Martin markkinoiden aattona, perjantaina 22.11. kello 19.00 Helsingin Temppelinaukion kirkossa järjestetään tapahtuman avauskonsertti, jossa esiintyy Kolga-Kuusalun kamarikuoro.

Tuglas-seuran, Harjun maakunnan ja Viron matkailun edistämiskeskuksen järjestämä tapahtuma on avoinna Helsingin Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1) lauantaina 23.11. kello 10–18 ja sunnuntaina 24.11. kello 10–17. Sisäänpääsy kaikkiin Martin markkinoiden tapahtumiin on ilmainen.

Tutustu Martin markkinoiden tarkempaan ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla ja Facebookissa.

Comments Off on Martin markkinat valloittaa jälleen Helsingin Kaapelitehtaan