Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
15
Nov '13

Turistien kiinnostus Uumajaa kohtaan kasvaa voimakkaasti

a009403a3c3c0621_800x800ar

Visit Umeå -verkkosivustolla on raportoitu ennätysmäärä kävijöitä. Suuren kiinnostuksen taustalla ovat muun muassa Umeå2014-hankkeen Euroopan kiertue Caught by Umeå ja pääsy Lonely Planetin houkuttelevimpien matkakohteiden listalle.

Visit Umeå -verkkosivustolla on huomattu, että kiinnostus Uumajaa kohtaan on kasvanut selvästi kulttuuripääkaupunkivuoden alla. Uusi verkkosivusto otettiin käyttöön syyskuun 2013 alussa, ja marraskuun 11 ensimmäisen päivän aikana havaittiin, että visitumea.se  -verkkosivuston kävijämäärät olivat 40 prosenttia suurempia kuin samaan aikaan edellisenä vuonna. Eniten ovat lisääntyneet ulkomaisten kävijöiden vierailut, mutta myös ruotsalaisten kävijöiden määrä on noussut.

– Koskaan aikaisemmin kasvu ei ole ollut näin suurta, Visit Umeå AB:n toimitusjohtaja Anna Wikholm Kjellberg sanoo. Uskomme, että tämä liittyy Umeå2014-hankkeen Euroopan markkinointikiertueeseen ja siihen, että matkaopaskustantaja Lonely Planet sijoitti Ruotsin äskettäin suosituimpien matkakohteiden listalleen ja mainitsi perusteluissaan myös Uumajan kulttuuripääkaupunkivuoden 2014.

Esimerkkejä kävijätilastoista: 
Vierailut yhteensä: kasvua 40 %
Vierailut Suomesta: kasvua 300 %
Vierailut Yhdysvalloista: kasvua 200 %
Vierailut Saksasta: kasvua 180 %
Vierailut Isosta-Britanniasta: kasvua 100 %
Vierailut Ruotsista: kasvua 25 %

Suomalaisten kasvanut kiinnostus voi liittyä myös siihen, että yhä useammat matkustavat Vaasan ja Uumajan välisellä laivareitillä. Eniten käyttäjiä visitumea.se  -sivustolle houkuttelevat tapahtumista, nähtävyyksistä ja ostosmahdollisuuksista kertovat sivut.

Comments Off on Turistien kiinnostus Uumajaa kohtaan kasvaa voimakkaasti