Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
23
Oct '13

Tjäreborgin kaupunkimatkalla voi kokea maailman upeimpia joulutoreja

cmzxd7tvwt9bpeu6riqm

Kaupunkimatkojen kysyntä on Tjäreborgilla hyvin vilkasta näin syksyllä. Niille, jotka pitävät erityisesti joulunajan tunnelmallisesta ilmapiiristä joulukoristeineen sekä joulutoreineen, on joulukuu paras aika vierailla jossakin suurkaupungissa.

Olemme koonneet muutamia vinkkejä Berliinin, Lontoon, Prahan, Pariisin, New Yorkin ja Wienin joulutoreista ja muista joulunajan tapahtumista.


Berliini
Suurin ja kuuluisin joulumarkkinapaikka sijaitsee Breitscheidplatzilla Keisari Wilhemin muistokirkon vieressä. Kirkko joutui pommituksien kohteeksi toisen maailmansodan aikana ja joulutori on avoinna kirkon raunioiden vieressä. Joulutorin 170 myyntikojussa on tarjolla joulukoristeita, leluja, paikallisia herkkuja, koruja, puuveistoksia ja käsitöitä. Ostoksien lomassa voi lämmitellä nauttimalla kuumaa kaakaota, glögiä tai punssia.
Osoite: Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche, Breitscheidplatz,avoinna 25.11.2013 – 1.1.2014

Ekoloogista tuotteista kiinnostuneiden kannattaa käydä joulumarkkinoilla Kollwitzplatzilla, missä myydään luomutuotteista valmistettuja jouluherkkuja sekä käsitöitä. Kollwitzplatzin joulutori on avoinna 1. – 22.12.2013.

Lisätietoja Berliinin joulumarkkinoista on http://www.visitberlin.de/en

Lento+hotelli hintaesimerkki:
2.12.- 5.12.2013, 3yötä, hinta 218 eur/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen sisältyy hintaan. Hotelli Excelsior.


Lontoo
Trafalgar Square -aukiota pidetään Lontoon sydämenä ja siellä on myös kaupungin hienoin joulukuusi, joka valaistaan 5. joulukuuta. Joulukuusi on joka jouluinen lahja Norjasta kiitoksena avusta, jonka britit antoivat norjalaisille toisen maailman sodan aikana. Vuodesta 1947 lähtien järjestetyt joulumyyjäiset Trafalgar Squaren aukiolla on traditio lontoolaisten keskuudessa. 9. – 22.12 aukiolla kuulee joululauluja eri kuorojen esittämänä. Uuden vuoden aattona aukio on täynnä ihmisiä vastaanottamassa uutta vuotta.

Käynti Harrodsilla tai Fortnum & Mason –tavaratalossa on varma tapa päästä kiinni joulutunnelmaan.

Lontoossa on monia muitakin joulutoreja. Alla näistä muutama esimerkki:

Angels Christmas Market Lontoon Hyde Parkin Winter Wonderland -huvipuistossa on tunnettu käsitöistään ja erilaisista ruokatuotteistaan. Huvipuisto on avoinna 23.11.2013 – 5.1.2014.

Real Food Christmas Market 19. – 22. joulukuuta Lontoon Southbankilla on gourmet-ruoan ja muiden jouluherkkujen ystävien joulutori.  Osoite: Southbank Centre, Belverede Road, Lontoo.

St Paulin katedraalissapääsee joulutunnelmaan kuuntelemalla englantilaisia joululauluja ”Christmas carols”. Joululauluista voi nauttia St Paulin katedraalissa kaikkina viikon päivinä 30.11. – 24.12.2013. Aikataulut ovat nähtävissä kotisivulla http://www.stpauls.co.uk/

Vinkkejä muista Lontoon joulumarkkinoista ja –tapahtumista http://www.christmasinlondon.net/

Lento+hotelli hintaesimerkki:
9.12. – 11.12.2013, 2 yötä, hinta 246 eur/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen sisältyy hintaan. Hotelli Ambassadors.


Praha
Joulu on Tsekissä tärkeä juhla ja Prahassa on joulun alla tarjolla paljon kulttuuritapahtumia kuten konsertteja ja teatteriesityksiä. Ja tietenkin myös joulutoreja, joista suurin on vanhan kaupungin torilla. Idyllinen barokkityylinen tori sopii täydellisesti joulu- ja talvimarkkinapaikaksi, varsinkin silloin kun raameina on kaunis valkoinen lumi. Joulutori on avoinna joka päivä 30.11.2013 – 12.1.2014 vanhan kaupungin Wenceslas Square –aukiolla.

http://www.praqueexperience.com/events/christmas_markets.asp

Lento+hotelli hintaesimerkki:
2. – 4.12.2013, 2 yötä, 207€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen sisältyy hintaan. Hotelli Atlantic.


Pariisi
Ranskan pääkaupunki tarjoaa useita ”perinteisiä” joulumarkkinoita – Les Marches de Noël –, missä on
laaja valikoima taidetta ja käsitöitä sekä paikallisia erikoisuuksia ja kulinaristisia herkkuja.

Tärkeimmät joulumarkkinat Pariisissa ovat: Champs Elysées Christmas Village 15.10.2013 – 5.1.2014, Saint German des Prés 6.12.2013 – 2.1.2014 ja St. Sulpice 1.12.2013 – 24.12.2013. Lisäksi joulumarkkinat järjestetään myös Trocadero Gardensissa 8.12.2013 – 2.1.2014.

Ranskalaisista kulinaristisista herkuista kiinnostuneiden kannattaa suunnata joulumarkkinoille Montparnasse Toweriin, avoinna 05.12.2013 – 30.12.2013, lähin metro on Montparnasse Bienvenue.

http://goparis.about.com/od/events/tp/Christmas_Paris.htm

Lento+hotelli hintaesimerkki:
8. – 10.12.2013, 2 yötä, 283€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen sisältyy hintaan. Hotelli Havanne.


New York

New York on ainutlaatuinen paikka vierailla joulun alla. Kaupungin joulutunnelmaa voi kutsua maagiseksi. Listasimme viisi asiaa joihin täytyy tutustua New Yorkissa.

1. Rockefeller Center on yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä New Yorkissa. Joulun aikaan
paikalle pystytetään suuri joulukuusi jonka valot sytytetään erityisessä seremoniassa. Joulukuusi on valaistuna 4.12.2013 – 7.1.2014. Rockefeller Centerissä voi myös luistella tai vierailla Top of the Rock -observatoriossa, josta voi nähdä koko Manhattanin ja ottaa hienoja valokuvia Central Parkista,
Chrysler Buildingista, Brooklyn Bridgestä ja Empire State Buildingista.  http://rockefellercenter.com

2. Bryant Parkin joulumarkkinat. Viimeisen vuosikymmenen ajan Bryant Parkissa on pidetty
joulumarkkinat missä myydään taidekäsitöitä, koruja, leluja ym. Myös täällä voi luistella, syödä ja seurata erilaisia tapahtumia 1.11.2013 – 5.1.2014.http://gonyc.about.com/od/christmasshopping/tp/holiday_markets.htm

3. Macys –tavaratalo, New Yorkin suurin tavaratalo, on tunnettu kaupungin hienoimmasta
joulukoristelusta joka koostuu kahdesta eri teemasta. Toinen teema on joka vuosi sama ja pohjautuu klassiseen jouluelokuvaan ”Miracle on 34th Street”. Toinen teema on salaisuus ja se paljastetaan vasta avajaisissa. http://www.macys.com

4. Radio City Music Hall on jo vuodesta 1932 esittänyt joulushown ”The Rockettes – Radio City Christmas Spectacular”. Esityksiä on 8.11. – 30.11.2013 ja esitys kestää n. 90 minuuttia.http://www.radiocitychristmas.com/85rox.html

5. Joka vuosi joulukuussa The Metropolitan Museum of Art koristelee suuren joulukuusen barock-tyyliin italialaisilla joulukoristeilla. Ota koko perhe mukaan yhteen maailman hienoimmista taidemuseoista.http://wwwmetmuseum.org/

Lento+hotelli hintaesimerkki:
9.-13.12.2013, 4 yötä, 1099€/hlö kahden hengen huoneessa. Hotelli Bedford.

Wien
Jokaisella Wienin kaupunginosalla, jolla on vähänkin itsekunnioitusta, on vähintään yhdet joulumarkkinat. Markkinat eroavat paljon toisistaan ja tästä syystä niillä on erityisen mukava vierailla.

Wien Town Hall – on joulutoreista suurin ja tunnetuin. Koko puisto on täynnä joulukoristeita ja lukemattomista kojuista voi ostaa kaikkea joulukuusen palloista ja leluista aina paahdettuihin manteleihin. Lapsille on satutalo ja poniratsastusta. Paikalla on myös oma postitoimisto, joka on avoinna vain joulun aikaan ja josta saa oman leiman joulukortteihin, joita postimerkkien keräilijät yleensä arvostavat. Avoinna joka päivä 16.11. – 24.12.2013.

Schönbrunn – täällä valikoima on eleganttia, hienostunutta ja hieman kalliimpaa, mutta laadultaan erinomaista käsityötä. Avoinna joka päivä 23.11 – 26.12.2013.

Karlsplatz – eksklusiivisia ja boheemeja käsitöitä. Osa tuotteista on kalliimpia mutta erinomaisia käsitöitä. Tarjolla on mm. hienoja hopeatöitä ja puuveistoksia. Avoinna joka päivä 22.11. – 23.12.2013.

Lisätietoa Wienin joulumarkkinoista:

http://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

Lento-hotelli hintaesimerkki:
1. – 3.12.2013, 2 yötä, 345€/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa, aamiainen sisältyy
hintaan. Hotelli Artis.

Comments Off on Tjäreborgin kaupunkimatkalla voi kokea maailman upeimpia joulutoreja