Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
11
Oct '13

Hyvä matkailupalvelu on luotettavaa ja ystävällistä

luotettavuutta_pidetaan_t.e969f7de-05ae-4927-8a6e-3f3720b9128e-main_image

Luotettavuutta pidetään tärkeimpänä asiana henkilökohtaisessa palvelussa. Kuva: Messukeskus.

Vuoden 2014 Matkamessujen teema on Palveluksessanne – At Your Service. Matkailualan palveluissa arvostetaan etenkin tietojen luotettavuutta ja palvelun ystävällisyyttä sekä saatavan tiedon määrää. Matkamessut 2014 järjestetään Messukeskuksessa 16.–19. tammikuuta.

Matkamessujen kävijöiltä kysyttiin tammikuussa 2013, millaista heidän mielestään on hyvä palvelu. Henkilökohtaisessa palvelussa arvostettiin eniten luotettavuutta (47 prosenttia vastaajista) ja ystävällisyyttä (46 prosenttia). Internetissä asioidessa hyvänä palveluna pidettiin vaihtoehtojen vertailtavuutta (55 prosenttia).

Nettiä käytettiin apuna etenkin ennen matkaa, henkilökohtaista apua haluttiin taas matkan aikana.
Hyvästä palvelusta useasti palkitun Singapore Airlinesin Passenger Sales Executive Hanna-Leena Halsas korostaa matkatoimistoille kertyvän hiljaisen tiedon merkitystä.

– Hyvä matkatoimisto tietää kokemuksen kautta, mikä sopii suomalaiselle ja mikä ei. Vaikka netissäkin voi lukea kommentteja kohteista ja hotelleista, ovat ne vain yksittäisten matkailijoiden näkemyksiä. Hyvä asiakaspalvelija myy neutraalisti kaikkea ja on rehellinen alansa asiantuntija, Halsas arvioi.

hyva_palvelu_nakyy_kohtaa.988ef3c7-5a0a-42be-82de-430ca0929c4a

Hyvä palvelu näkyy kohtaamisissa myös Matkamessuilla. Kuva: Messukeskus.

Henkilökohtainen palvelu on tutkitusti nettiä nopeampaa. Nopeus mainittiinkin Messukeskuksen kyselyssä kolmanneksi tärkeimpänä hyvän palvelun merkkinä.

– Jos sanon, että haluan tietyn hintaluokan hotellin New Yorkista keskuspuiston vierestä tämän ja tämän metrolinjan varrelta, niin ammattilaiselta saan sen. Netissä tiedon kaivamiseen menee usein tuntikausia, sanoo Halsas.

www.matkamessut.fi

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 16.–19.1.2014. Matka 2014 -messujen partnerimaa on monipuolinen Latvia. Sen pääkaupunki Riika on Euroopan kulttuuripääkaupunki, lisäksi matkailija pääsee Latviassa nauttimaan rauhasta, luonnosta, rentouttavista kylpylöistä ja herkullisista ruuista.

Matkamessut on avoinna matkailualan ammattilaisille to 16.1. klo 9-19 ja pe 17.1. klo 9-12. Matkamessut ja samaan aikaan järjestettävät Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 17.1. klo 12–19, la–su 18.–19.1. klo 10–18.

Comments Off on Hyvä matkailupalvelu on luotettavaa ja ystävällistä