Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
10
Oct '13

Suomalaiset virkistyvät syyspimeällä aurinkoisissa kohteissa

Kaukomaiden lämpö houkuttelee syys- ja talvilomiaan kaavailevia suomalaisia. Hotels.com in julkaisemien tietojen mukaan sivuston suomenkielisessä osiossa syyskuussa 2013 tehdyistä hakutuloksista suurimmassa kasvussa edellisvuoden syyskuuhun verrattuna olivat kohteet Karibialla, Kaakkois-Aasiassa sekä Espanjan rannoilla. Kotimaan matkailijoita puolestaan kiinnostavat tunturilomat Lapissa.

Eniten hakusuosiotaan kasvatti pieni karibialainen helmi, Curaçaon alueen postikorttimainen pääkaupunki Willemstad. Kaupungin värikäs hollantilaisperäinen siirtomaa-arkkitehtuuri on ansaitusti nostanut sen UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Willemstadia koskevat hotellihaut kasvoivat 294 % vuoden takaisiin tuloksiin verrattuna.

Myös muut nousussa olevat kohteet tarjoavat pakoa syyshämärästä ja kertovat suomalaisten kaipaavan syys- ja talvilomaltaan lämpöä ja aurinkoa. Vietnamin pääkaupunki Hanoi pysyttelee touko- ja heinäkuun tapaan kiinnostuksen kärjessä 232 % kasvulla vuoden 2012 syyskuun hakutuloksiin verrattuna. Kaakkois-Espanjan rannikolla sijaitsevat Alicante ja eurooppalaisittain poikkeuksellisesta, pilvenpiirtäjien täyttämästä siluetistaan tunnettu Benidorm olivat myös selvästi useiden suunnitelmissa.

Kotimaan rajojen sisällä pysyttelevät matkaajat kaavailevat aurinkorantojen sijaan toisenlaisia luontoelämyksiä: hotellihauissa Pyhätunturi oli 105 % kovemmassa kurssissa vuoden takaisiin tuloksiin verrattuna, kun taas Ylläksen kohdalla samainen kasvu oli 86 %. Lappi vetää puoleensa todennäköisesti sekä ruskamatkailijoita että laskettelijoita; myös tunnelmallisen joululoman lupaus houkuttelee suomalaisia pohjoisen tunturimaisemiin.

Taulukko 1. Suomalaisten eri matkakohteisiin tekemien hotellihakujen prosentuaalinen kasvu syyskuussa 2013 verrattuna syyskuuhun 2012.

Matkakohde Hotellihakujen kasvuprosentti (syyskuu 2013 verrattuna syyskuuhun 2012)
Willemstad 294 %
Hanoi 232 %
Alicante 218 %
Benidorm 125 %
Curaçao 117 %
Pyhätunturi 105 %
Vienna 95 %
Miamin seutu 90 %
Ylläs 86 %
North Bay Village 77 %
Dublinin seutu 77 %
Gerona 76 %
Alcudia 73 %
Split 68 %
Pori 67 %
Orlandon seutu 67 %
Calvia 66 %
Sal 65 %
Kos 64 %
Tuusula 61 %

 

Comments Off on Suomalaiset virkistyvät syyspimeällä aurinkoisissa kohteissa