Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
19
Sep '13

Atlantin kelluva puutarha palaa Finnmatkojen valikoimaan

x0ahqgyy5iyuwba5lg1e

 

Kaivattu klassikkokohde Madeira, jota myös Atlantin kelluvaksi puutarhaksi kutsutaan, palaa Finnmatkojen valikoimaan viiden vuoden tauon jälkeen. Saari houkuttelee edelleen luontomatkailusta kiinnostuneita pariskuntia, mutta myös lapsiperheet ovat entistä tervetulleempia.

– Tuomme ensimmäisenä matkanjärjestäjänä perhehotellikonseptin Madeiralle, kun avaamme Blue Star Pestana Villagen kaikkine palveluineen ja aktiviteetteineen Funchaliin, iloitsee Finnmatkojen tuotteista vastaava johtaja Pekka Antila.

Finnmatkojen hotellit sijoittuvat Madeiralla kolmeen eri kohteeseen: pääkohde Funchalin lisäksi muutama hotelli tulee myös Canico de Baixoon sekä Canicaliin.

– Funchalin kaupunki on uudistunut viime vuosina upeasti tinkimättä charmistaan. Hotellit ovat entistä tyylikkäämpiä, uusia trendikkäitä baareja on putkahdellut perinteisten kievareiden oheen, ruoka ja juoma on maistuvaa ja hintatasokin on kohtuullinen, kertoo Antila, joka on juuri palannut tutustumismatkalta Madeiralta.

Historiallisena erikoisuutena Finnmatkojen Funchalin hotellivalikoimasta löytyy Reid’s Palace -hotelli, joka avattiin vuonna 1891 pysähdyspaikaksi Euroopan ja Amerikan väliä seilaaville höyrylaivoille. Hotellivieraiden joukossa on nähty monia kuuluisuuksia kuten Euroopan kuninkaallisia sekä Winston Churchill. Nykyäänkin hotellilla tarjoiltava perinteinen Afternoon tea on yksi saaren suosituista matkailuelämyksistä.

Omaleimaisinta Madeiralla on kuitenkin saaren luonto. Patikkapolut, levadat ja veredat, kukkapuistot, hedelmätarhat ja kasvitieteellinen puutarha tarjoavat ainutlaatuisia luontoelämyksiä.

– Neljä kasvillisuusvyöhykettä samalla saarella takaavat monipuolisuuden. Kukkia ja hedelmiä on tarjolla ympäri vuoden. Madeiran vihreä sydän, laakeripuumetsä Laurisilva, on myös Unescon luontoperintökohde, tietää Antila.

Unohtumattomia maisemia ja kaunista luontoa tarjoavat myös Tema-vaellukset, joita järjestetään ensi keväänä helmi-maaliskuussa Madeiralle kolme.

Madeiran-lomat avautuvat myyntiin tänään torstaina 19.9. (osa hotelleista vasta 17.10). Matkustuskausi Madeiralle on 13.2.-1.5.2014. 

Comments Off on Atlantin kelluva puutarha palaa Finnmatkojen valikoimaan