Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
18
Sep '13

Pohjoismaihin uusi hotelliketju HTL – digitaalisia ratkaisuja ja huippudesignia uuden sukupolven matkustajille

print_aI5eC5zTFt

Uusi HTL hotelli Kungsgatanilla Tukholmassa

Scandic lanseeraa uuden, erillisen brändin alla toimivan hotelliketju HTL:n. Uusi hotellikonsepti tarjoaa parhaiden keskustasijaintien ja kilpailukykyisimpien hintojen lisäksi älykkäitä digitaalisia ratkaisuja sekä huippudesignia. HTL tavoittelee konseptillaan nuoria, uuden sukupolven matkustajia. Suunnitelmana on avata 20 HTL-hotellia Pohjoismaiden suurimpiin kaupunkeihin seuraavan viiden vuoden aikana. Ensimmäinen HTL nähdään Tukholmassa jo vuoden 2014 toukokuussa. Hankkeen kokonaisarvo on noin 120 miljoonaa euroa ja sen odotetaan tuovan satoja uusia työpaikkoja.

Digitalisoituminen, kaupungistuminen, uusi tapaamisen kulttuuri sekä suurempi läpinäkyvyyden ja nopeuden tarve on luonut uuden kohderyhmän, jonka prioriteetit poikkeavat perinteisistä hotellivieraista. Tämän vuoksi Scandic laajentaa hotellivalikoimaansa uudella konseptilla – sisaryhtiöllä, joka toimii HTL brändin alla.

– Olemme nähneet vastaavanlaisia hankkeita kansainvälisillä markkinoilla, mutta vahvistamme asemaamme Pohjoismaissa kehittämällä aivan oman konseptin. Harva muista palveluntarjoajista kykenee samaan. Haasteena ovat oikeanlaiset sopimusmallit sekä toimivan konseptin ja uuden hotelliketjun brändin luomiseen tarvittavat resurssit, sanoo Scandicin konsernijohtaja Anders Ehrling.

HTL on suoraviivainen hotellikonsepti, joka tarjoaa vierailijalle miellyttävän hotellikokemuksen kaupungin ydinkeskustassa. Tarkoitus on rakentaa huipputehokkaita hotelleja, joista on karsittu turhat lisäpalvelut. Sen sijaan ne palvelut, joita hotellivieraat eniten arvostavat, ovat huippuunsa hiottuja. Kuten jo kolmikirjaimen nimikin viestittää – vähemmän on enemmän.

Kahdesta hotellista kahteenkymmeneen

HTL-hanke toteutetaan pääasiallisesti uudisrakentamisen ja muutosrakentamisen keinoin. Erityisesti vanhoja toimistorakennuksia muunnetaan hotellikäyttöön. Kahdenkymmenen HTL:n odotetaan olevan Pohjoismaiden suurimmissa kaupungeissa viiden vuoden sisällä. Kahden uuden hotellin sijainnit Tukholmassa ovat jo varmistuneet ja ne rakennetaan Kungsgatanille sekä Upplandsgatanille. Muissa Pohjoismaissa käydään paraikaa neuvotteluja useiden kiinteistönomistajien kanssa.

Kungsgatanin 275 huoneen HTL avataan vuoden 2014 toukokuussa. Kiinteistön omistaa AxFast, itsenäinen yhtiö, joka toimii Axel Johnson Groupin alla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö keskittyy aktiivisesti hotellitoimintaan kiinteistöissään. Upplandsgatanille rakennettava hotelli rakennetaan yhteistyössä AB Folkets Husin kanssa.

– Kehitämme liiketoimintaamme monella osa-alueella ja tämä on vain yksi käynnissä olevista projekteistamme. Olemme sijoittaneet viime vuosina satoja miljoonia euroja hotellivalikoimamme laajentamiseen ja aiomme jatkaa sitä. Meillä on kuitenkin mahdollisuus kasvuun hyödyntämällä uutta brändiä ja markkinasegmenttiä. Hankkeen potentiaali on siinä, että juuri nyt monilla kiinteistönomistajilla on käsissään tyhjiä toimistorakennuksia, jotka ovat ihanteellisia HTL-hotelleiksi. Tämän lisäksi Pohjoismaisiin pääkaupunkeihin tarvitaan edelleen lisää hotellikapasiteettia, Ehrling summaa.

HTL-hankkeessa työskentelee tällä hetkellä viisi työntekijää, jotka kehittävät hotellikonseptia. Liiketoiminnasta vastaa Scandicin sisaryhtiö, jolla on oma toimitusjohtaja ja hallitus. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Joachim Högefjord, joka on aiemmin muun muassa ollut vastuussa uusien Scandic-hotellien avaamisesta ja toiminut aluejohtajana. Uusien hotellien rekrytointiprosessi on käynnissä.

Tutustu HTL-hotelleihin osoitteessa www.htlhotels.com

Comments Off on Pohjoismaihin uusi hotelliketju HTL – digitaalisia ratkaisuja ja huippudesignia uuden sukupolven matkustajille