Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
4
Sep '13

Sumpinystävän matkavinkit kahviviljelmille

Suomalaiset juovat kahvia eniten koko maailmassa: keskimäärin kulutamme kymmenen kiloa kahvinpapuja vuodessa. Harva on kuitenkaan nähnyt elävää kahvipensasta saati matkustanut sinne, missä kahvi kasvaa. Syyskuun 7. päivänä vietettävän kahvin päivän kunniaksi hotellivaraussivusto Hotels.com listaa kiinnostavimmat kahvinviljelyalueet, joille sumpinystävän kannattaa suunnata lomallaan.

Tarkoin valittuja arabiankahvin papuja Australiassa

Arabica-kahvia, tai arabiankahvia, on viljelty jo lähes sadan vuoden ajan Australiassa. Maan trooppisessa pohjoisosassa, eritoten Queenslandin alueella, viljelty kahvi tunnetaan laadustaan. Koska australialaista arabicaa viedään ulkomaille vain vähän, on sen saatavuus Euroopan kahvimarkkinoilla heikko. Mikäli siis mielii maistella tätä hienostunutta herkkua, on suunnaksi valittava kenguruiden maa. Pohjois-Queenslandin Mareeba tarjoaa mahdollisuuden tutustua Gold Coffee -viljelmillä kahvipavun matkaan sadonkorjuusta aina paahtamiseen saakka. Yöpyminen onnistuu viljelmien lähellä sijaitsevassa Cedar Park Rainforest Resortissa. Huoneet alkaen 120 euroa yöltä.

Kahvin jäljillä Meksikossa

Jos pitää mausteisista ja kirpeistä mauista, kannattaa suunnata Meksikoon. Tacojen, sombrerojen ja kaktusten lisäksi maa tarjoaa nimittäin paljon muutakin. Meksikon kaakkoisosassa sijaitseva Soconuscosin vuoristoalue soveltuu erinomaisesti kahvin kasvattamiseen. ”Ruta del Cafélla” eli kahvitiellä sumpinystävät voivat vaeltaa ihmetellen kahvipuita ja meksikolaisia suurtiloja, haciendoja. Matkailijat eivät saavu alueelle pelkästään kahvin, vaan myös upeiden rantojen sekä meri- ja metsämaisemien vuoksi. Meksikoon matkaavat voivat yöpyä Minatitlan kaupungissa Hotel City Express Minatitlanissa, josta huoneen saa alkaen 63 eurolla.

Luksuspapuja Jamaikalla

Yksi maailman arvokkaimmista kahvilaaduista tulee Karibialta. Jamaikalla, Kingstonin ja Port Marian kaupunkien välissä kohoavat jopa 2 300 metriä korkeat Blue Mountains -vuoret, joiden nimeä kantaa myös laadukas Jamaican Blue Mountain -kahvi. Kahvin ainutlaatuinen maku on paikallisen ilmaston ansiota: matalat lämpötilat, sumu ja sateet hidastavat kahvihedelmien kypsymistä, mikä puolestaan antaa kahville sen erityisen maun. Blue Mountainsilla sijaitsee 1700-luvun kahviplantaasin paikalle perustettu Hotel Strawberry Hill, jonka kahdestatoista huoneesta avautuvat upeat vuoristo- ja kaupunkinäkymät. Reggae-ikoni Bob Marleyn kanssa yhteistyötä tehneen levy-yhtiö Island Recordsin perustaja Chris Blackwell ihastui aikoinaan tilaan niin, että päätti ostaa sen. Siitä lähtien tunnetut muusikot, viihdetaiteilijat, muotimaailman tähdet sekä muut vaativat matkailijat ovat yöpyneet hotellissa. Huone kustantaa alkaen 214 euroa yöltä.

Kahvin juurilla kraaterijärven rannalla Etiopassa

Puhuttaessa kahvinviljelyalueista ei voi jättää mainitsematta Arabica-kahvin kotimaata: Etiopiaa. Addis Abeban läheisyydessä sijaitsevalla ylängöllä voi käydä tutustumassa villeinä kasvaviin kahvipensaisiin. Sumpinystävälle sopivin majoittumispaikka sijaitsee lähellä pääkaupunkia. Debre Zeyitissä, syrjässä kaupungin melusta, voi rentoutua kahvia siemaillen ja alueen viittä kraaterijärveä ihaillen. Babogaya Lake Viewpoint Lodge -hotellista avautuvat upeat järvimaisemat. Huoneet alkaen 38 euroa/yö.

Kahvia karnevaalien sijaan

Brasilian ylängöt soveltuvat erinomaisesti suosittujen Arabica- ja Robusta-kahvipapujen viljelylle, ja maa kuuluukin maailman merkittävimpiin kahvinviejämaihin. Siksi kuuluisat karnevaalit eivät ole ainoa syy matkata Brasiliaan. Maan koilliskärjessä voi tuntea yhä 1800–1900-lukujen kahvibuumin tunnelman entisillä kahviplantaaseilla eli fazendoilla. Eräs niistä, Fazenda Boa Vista toimii nykyisin hotelli Fasano Boa Vistana. Hotellista avautuvat panoramanäkymät 40 hehtaarin suuruisille tiluksille, 15 järvelle, metsään, puutarhoihin sekä alueen kaksi golfkenttää saavat varmasti kahvin maistumaan. Huoneen saa alkaen 317 eurolla/yö.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu xx.xx.2013, joten muutokset ovat mahdollisia.

Hotels.com

Hotels.com on osa kaikilla merkittävillä markkinoilla toimivaa Expedia-ryhmää ja sen valikoimiin kuuluu yli 220 000 laadukasta hotellia, huoneistoa ja B&B-majapaikkaa yli 200 maassa ja yli 25 000 kohteessa ympäri maailmaa. Näistä kaikista löytyy täydelliseen yöpymiskokemukseen tarvittavat tiedot. Jos asiakas löytää muualta halvemman hinnan etukäteen maksamalleen hotellihuoneelle, tarjoaa Hotels.com kyseisen hotellihuoneen asiakkaalle samaan hintaan. Hotels.com hyödyntää yhtä alan suurinta hotelliyhteistyöverkostoa ja neuvottelee käyttäjille parhaat hinnat sekä tarjoaa säännöllisesti erilaisia alennuksia ja tarjouskampanjoita. Lisäksi Hotels.com tarjoaa käyttäjilleen 7 miljoonaa asiakasarviota esittelemistään kohteista ihmisiltä, jotka todella ovat yöpyneet hotelleissa. Näin asiakkaat tietävät majoitusta varatessaan mahdollisimman paljon kohteesta.

Matkailijat voivat tehdä varauksen internetissä tai soittamalla monikieliseen asiakaspalvelunumeroon +358 10 808 097. Hotels.comin sovelluksia älypuhelimille ja tableteille voi ladata osoitteesta http://fi.hotels.com/tarjoukset/mobile_fi/. Sovellusten kautta asiakkaat voivat etsiä ja tehdä varauksia missä vain ja päästä hyödyntämään yli 20 000 viime hetken tarjousta. Sovellukset ovat saatavilla yli 30 kielellä, mukaan lukien suomeksi. Sovellusten avulla käyttäjät voivat myös suodattaa ja lajitella hotelleja, lukea asiakasarvioita sekä löytää viime hetken tarjouksia läheltä omaa sijaintiaan.

Hotels.com on hiljattain lanseerannut Welcome Rewards™ -kanta-asiakasohjelmansa maailmanlaajuisesti. Welcome Rewardsissa™ asiakas saa yhden palkintoyön jokaista kymmentä Hotels.comin kautta varattua yötä kohden. Maksettavaksi jäävät vain verot ja mahdolliset lisämaksut. Hotels.comin sivuilta löytyvät ehdot ja säännöt ovat voimassa.

Viimeisen kahdeksan vuoden ajan Hotels.com on julkaissut kahdesti vuodessa palkitun kansainvälisen katsauksen hotellihuoneiden hinnoista, Hotel Price Indexin. Hotel Price Indexistä on tällä hetkellä olemassa 31 eri maiden versiota, lisätietoja: http://press.hotels.com/en-gb/hotel-price-index/. Seuraa Hotels.comia myös Facebookissa, Twitterissä ja YouTubessa.

Comments Off on Sumpinystävän matkavinkit kahviviljelmille