Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
19
Aug '13

Kolme uutta tuolihissiä Åreen kaudeksi 2013-2014

liftar.liftar.1ab56834-11a6-4108-835c-f127e658b530-main_image

UUSIA HISSEJÄ ÅREEN KAUDEKSI 2013-2014. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2013 –avajaiset joulukuussa 2013.

Tegelfyran
neljän hengen tuolihissi, 2400 hlöä tunnissa, pituus 1100 m, korkeus 275 m

Fjällgårds expressen
kuuden hengen tuolihissi, 2400 hlöä tunnissa, pituus 1004 m, korkeus 270 m

Sadelexpressen
kuuden hengen tuolihissi, 2800 hlöä tunnissa, pituus 1642 m, korkeus 310 m

Åren hiihtokeskus on tehnyt yhden suurimmista hissi-investoinneistaan kautta aikojen ja avaa tulevan laskettelukauden ottamalla käyttöön peräti kolme uutta modernia tuolihissiä. Uusien hissien myötä järjestelmän kapasiteetti kasvaa noin 5 000 henkilöllä ja näin lasketteluolosuhteet puurajan alapuolella paranevat entisestään. Rakennustyöt alkoivat toukokuussa hiihtokeskuksen sulkeuduttua. Uudet hissit otetaan käyttöön joulukuussa 2013.

Uudet hissit sijaitsevat strategisesti tärkeissä solmukohdissa, ja niiden avulla parannetaan merkittävästi rinteiden saavutettavuutta ja järjestelmän tehokkuutta. Hissit ovat moderneja neljän ja kuuden hengen tuolihissejä, jotka tarjoavat rinnealueella entistä hienomman elämyksen laskettelijoille.

– Kyse on Åren yksi kaikkien aikojen suurimmasta panostuksesta hisseihin. Uusien hissien myötä Åre kasvaa samaa tahtia kuin Alppien suuret hiihtokeskukset. Meistä tulee entistä houkuttelevampi hiihtokeskus, myös kansainvälisesti, lupaa SkiStar Åren kohdepäällikkö Niclas Sjögren Berg.

Tegefjäll Linbane AB ja Sadeln Fjällgården Linbane AB omistavat hissit. SkiStar AB on yksi osaomistajista kummassakin yrityksessä. Se vuokraa hissejä ja vastaa niiden käytöstä.

– Tämä liiketoimintamalli on aiemmin osoittautunut tehokkaaksi mm. Vemdalenissa. Näiden kahden yrityksen yhteistyö SkiStarin kanssa oli edellytyksenä tämän suuruusluokan investoinnin toteuttamiselle. Yhteistyö parantaa rinnealuetta merkittävästi. Se lisää myös Åren alueen työllisyyttä tarjoamalla muun muassa useita mahdollisuuksia matkailu- ja rakennusalalla, kertoo Niclas Sjögren Berg.

Hissifaktaa:

Tegeliften
Neljän hengen tuolihissi, joka korvaa tällä hetkellä Tegefjällissä käytössä olevan ankkurihissin. Pituus 1 100 metriä, korkeus 275 metriä. Hissillä pystytään kuljettamaan 2 400 henkilöä tunnissa, mikä merkitsee tämänhetkisen kapasiteetin kaksinkertaistamista.

Panostaminen tuolihissiin Tegefjällissä merkitsee upeita kehittämismahdollisuuksia Duvedin alueelle.
Fjällgårdsexpressen
Kuuden hengen tuolihissi kuljettaa laskettelijat nopeasti Fjällgårdenista ylös Sadelniin 2 400 henkilön tuntikapasiteetilla. Pituus 1 200 metriä, korkeus 270 metriä. Paikalla ei ole nykyisin mitään hissiä. Tottliften säilyy jatkossa nykyisen mittaisena.
Sadelexpressen
Kuuden hengen tuolihissi kuljettaa laskettelijat Högåsliftenin ala-asemalta Björnenistä Sadelliftenin yläpäähän 2 800 henkilön tuntikapasiteetilla. Pituus 1 600 metriä, korkeus 302 metriä. Nykyinen Sadelliften puretaan uusien laskettelurinteiden lisäämiseksi ja nykyisten rinteiden leventämiseksi.

Fjällgårdsexpressen ja Sadelexpressen ovat tärkeä osa Björnenin alueen kehittämistä, ja ne yhdistävät perheiden suosiman Björnenin alueen joustavasti Åren keskukseen. Tämän ansiosta laskettelualueesta tulee entistäkin houkuttelevampi.

Seuraa hissitöiden edistymistä toukokuusta joulukuuhun osoitteessa www.skistar.com/are

Comments Off on Kolme uutta tuolihissiä Åreen kaudeksi 2013-2014