Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
7
Jun '13

Matkalehti 6-7/2013 vertasi kesän lomakohteiden hintoja: Bulgaria edullisin, Kreikassa kalleinta

Takavuosien suosikki Bulgaria on edelleenkin rantakohteista lähes ylivoimaisen edullinen. Tämä näkyy sekä ravintoloissa että ostoskorin hinnoissa. Matkalehden tekemän vertailun kallein illallinen nautittiin puolestaan Turkin Alanyassa ja kallein ostoskori löytyi Kreikan Rodokselta.

Bulgariaan on tänä keväänä myyty viikon matkoja alle 300 euron ja alennusmyynti näyttää jatkuvan myös kesäkuussa. Eräs matkanjärjestäjä tarjosi tällä viikolla satasen lisäalennuksen Bulgarian -matkoihin. Maan kaksi tärkeintä rantakohdetta ovat Sunny Beach ja Golden Beach.

Matkalehti vertasi kolmen kohteen tilannetta matkailukauden alussa Kreikassa, Turkissa ja Bulgariassa. Muutama esimerkki kertoo tilanteesta paljon. Matkailijan tärkeän olutindeksin mukaan kalleimmin lipittää olutta Kreikassa, keskimäärin 4,50 euroa puoli litraa. Vastaava hinta Alanyassa on kolme, mutta Sunny Beachillä vain 1,64 euroa. Lounaskeiton hinnassa Kreikka on myös kallein (4,80 euroa), Turkissa vastaava neljä ja Bulgariassa 1,64 euroa.

Alanyasta löytyi vertailun kallein illallinen ja Rodokselta kallein ostoskori. Myös erilaisten palveluiden kuten hieronnan ja kampaamohintojen kohdalla oli tilanne sama, ilmenee juuri ilmestyneestä Matkalehden vertailusta, jossa oli mukana 26 tuotetta tai palvelua ravintoloissa, kaupoissa, rannoilla, retkillä ja takseissa.

Bulgarian hintatasossa teki suurimman poikkeuksen vain taksimatkat, jotka ovat vertailumaista kaikkein korkeimmat. Kuitti maksetusta matkasta oli vaikea ja toisinaan lähes mahdoton saada tai matkasta olisi kuitti saadakseen joutunut maksamaan tuplahinnan.

Otavamedia Oy kustantaa Suomessa 32 yleisöaikakauslehteä. Lehtibrändeistä tunnetuimpia ovat Seura, Anna, Suomen Kuvalehti, Tekniikan Maailma ja Kotiliesi. Otavamedian asiakasviestintäyksikkö tekee ja kustantaa asiakaslehtiä printtinä, verkossa, on-linena ja iPadissa. Verkkopalveluja tarjoavat Plaza.fi-portaali sekä NettiX Oy, jonka suosituin verkkosivusto on nettiauto.com. NettiX:n tytäryhtiö Ampparit Oy on verkkoliiketoimintaa kehittävä yritys, jolla on mm. uutisotsikoita kokoava palvelu.

Otavamediaan kuuluu myös neljä kirjakerhoa, joista tunnetuin on Suuri Suomalainen Kirjakerho. Kerhotoiminnan lisäksi yhtiöön kuuluu verkkokirjakauppa sekä yrityksille ja kuluttajille suunnattu Libricard-kirjalahjakorttipalvelu.

Otavamedian yhtiöitä ovat lisäksi DeCo Media Oy, Suomen Kuvapalvelu Oy, Lakiperintä Oy ja Virossa toimiva aikakauslehtiyhtiö Ühinenud Ajakirjad AS, joka kustantaa neljää aikakauslehteä. Otavamedia omistaa myös Suomen Golfpiste Oy:n, joka julkaisee arvostettua Golf Digest –aikakauslehteä. Vuonna 2012 Otavamedian yhtiöiden liikevaihto oli 154,6 milj. € ja niiden palveluksessa on noin 485 henkilöä. Otavamedia Oy kuuluu Otava-konserniin.

Comments Off on Matkalehti 6-7/2013 vertasi kesän lomakohteiden hintoja: Bulgaria edullisin, Kreikassa kalleinta