Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
5
Jun '13

Paratiisisaarten kuuma lista – tänne on pakko päästä

Hotellivaraussivusto Hotels.com valitsi tämän kesän kymmenen kuuminta saarilomakohdetta. Oli toiveissa suunnata sitten Välimerelle, Atlantin tuolle puolen tai Aasiaan, löytyy näistä saarikohteista jokaiselle sopiva lomanviettopaikka. Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) kertoo, kuinka paljon matkailijat maksoivat keskimäärin hotelleista näillä saarilla vuonna 2012.

Välimeren helmet: Capri, Kypros ja Malta

Caprin saari Italiassa sijaitsee vain venematkan päässä vilkkaasta Napolista. Saaren henkeäsalpaavat maisemat ja sitä ympäröivä turkoosina kimalteleva meri takaavat mieltä rauhoittavan loman. Caprilla viihtyvät myös julkkikset, ja hotelliyön keskihinta kohosi viime vuonna 241 euroon.

Monille suomalaisille tuttu Kypros on Välimeren aaltojen hyväilemä saari, jolla kauneuden ja rakkauden jumalattaren Afroditen uskotaan syntyneen meren vaahdoista. Saari on tunnettu monipuolisesta kulttuurista ja rantaelämästä. Hotellihinnat ovat kukkarolle armollisia: HPI®:n mukaan vuonna 2012 hotelliyön keskihinta oli 95 euroa.

Yksi maailman pienimmistä saarivaltioista on Malta, joka houkuttelee matkailijoita Välimeren kirkkailla rannoilla ja monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla, kuten sukelluksella, purjehduksella, vesihiihdolla ja kalliokiipeilyllä. Malta on myös suhteellisen edullinen lomakohde: vuonna 2012 hotelliyön keskihinta jäi 76 euroon.

Rentoa elämää: Key West ja Jamaika

Key West on Yhdysvaltain eteläisin saari ja sijaitsee Floridassa. Matka saarelle on jo itsessään elämys, sillä sinne vievä tie kulkee 32 saaren ja 42 sillan yli. Matkailija pääsee Key Westiin suunnatessaan nauttimaan saaren rennon ilmapiirin lisäksi paikan omantakeisesta, floribeaniksi kutsutusta ruokakulttuurista. Se on nimensä mukaisesti sekoitus floridalaista ja karibialaista ruokakulttuuria. Key Westiin suuntaavat voivat varautua maksamaan hotelliyöstä keskimäärin 168 euroa.

Karibianmerellä sijaitseva Jamaika vie matkailijan valkohiekkaisille rannoille turkoosin meren äärelle. Saari on erityisen tunnettu korallirannoista, rommista ja reggae-musiikista. Jamaikalle on muodostunut historian saatossa omanlaisensa kulttuuri monien eri suuntausten sulautuessa yhteen. Hotelliyö Jamaikalla maksoi viime vuonna HPI®:n mukaan keskimäärin 147 euroa.

Suurkaupungin vilinää ja surffausta: Hongkong, Bali ja Phuket

Hongkong muodostuu itse asiassa yli 235 saaresta, mutta yleisemmin paikan nimellä tarkoitetaan Hongkongin pääsaarta. Paikka on sekoitus pilvenpiirtäjiä, vilkkaita katuja ja upeita näköaloja. Mikäli haluaa vaihtelua maisemiin, kannattaa suunnata Hongkongin vehreälle Lantaun saarelle rantalomalle. Vuonna 2012 hotelliyö Hongkongissa kevensi matkailijan kukkaroa keskimäärin 152 euroa.

Jos surffaus ja sukellus kuuluvat harrastuksiin, on Bali mainio vaihtoehto. Saaren rantoja huuhtovat yhdet maailman parhaista surffiaalloista, ja kristallinkirkas vesi suorastaan kutsuu kurkistamaan syvyyksiin. Indonesiassa, Jaavan itäpuolella sijaitsevalla Balilla säästyy rahaa myös esimerkiksi juhlimiseen tunnetulla Kuta Beachilla, sillä viime vuonna hotelliyön keskihinta jäi 106 euroon.

Mikäli haluaa yhdistää rantaloman, viidakkoretkiä, hemmottelua ja shoppailua, kannattaa suunnata Thaimaan vilkkaalle Phuketin saarelle. Saari on ollut pitkään suosittu suomalaisten turistien keskuudessa. Phuketin saarella hotelliyön keskihinta oli vain 76 euroa, joten rahaa jää myös lähialueeseen tutustumiseen.

Trooppisia paratiiseja: Mauritius ja Seychellit

Mauritiuksella, joka sijaitsee Madagaskarin itäpuolella Intian valtamerellä, matkailija voi nauttia saaren kristallinkirkkaista laguuneista, valkoisesta hiekasta ja vierailla kuululla kilpikonnien rannalla. Mauritius on häämatkalaisten unelmakohde. HPI®:n mukaan hotelliyön keskihinta vuonna 2012 oli Mauritiuksella 171 euroa.

Seychellien saariyhtymä koostuu yhteensä 115 saaresta, joten valinnanvaraa riittää oman unelmapoukaman löytämiseen. Paikka onkin yksi vastavihittyjen suosikeista. Saariryhmä on erityisen tunnettu kotoperäisistä eläin- ja kasvilajeistaan. Viime vuonna hotelliyöstä tällä todellisella paratiisisaarella maksettiin keskimäärin 236 euroa.

Taulukko 1. Saarilomakohteiden hotelliöiden keskihinnat vuonna 2012 Hotel Price Indexin mukaan

Kaupunki Hotelliyön keskihinta vuonna 2012
Capri, Italia 241 €
Seychellit 236 €
Mauritius 171 €
Key West, Yhdysvallat 168 €
Hongkong 152 €
Jamaika 147 €
Bali, Indonesia 106 €
Kypros 95 €
Phuket, Thaimaa 76 €
Malta 76 €

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista

merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Esitetyt hinnat eivät ole listahintoja vaan asiakkaiden maksamia hintoja vuonna 2012.

Lue Hotel Price Index -raportti (pdf) kokonaisuudessaan täällä.

Comments Off on Paratiisisaarten kuuma lista – tänne on pakko päästä