Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
31
May '13

Kolmen tähden matkailua – kulinaristin unelmalomakohteet

Hotellivaraussivusto Hotels.com selvitti, mihin kulinaristin kannattaa matkustaa makuhermoja hellivälle lomalle. Näistä kaupungeista löytyy eniten kolmella Michelin-tähdellä siunattuja ravintoloita maailmassa. Lisäksi Hotels.comin Hotel Price Index kertoo, kuinka paljon majoitus näissä kohteissa rasittaa herkkusuiden matkabudjettia.

Mikäli suunnitelmissa on lentää lomalle Atlantin valtameren toiselle puolelle, kannattaa poiketa New Yorkissasyömässä jossain kaupungin seitsemästä kolme Michelin-tähteä ansainneesta ravintolasta. Brooklynissa sijaitseva Chef’s Table at Brooklyn Fare on ensimmäinen kolme tähteä ansainnut newyorkilainen Manhattanin ulkopuolella sijaitseva ravintola ja ehdottomasti kokemisen arvoinen. Jos aikoo viipyä New Yorkissa pidempään kuin yhden illallisen verran, kannattaa tämä huomioida matkabudjetissa: Hotel Price Indexin mukaan vuonna 2012 matkailijoiden New Yorkissa maksaman hotelliyön keskihinta kohosi 189 euroon.

Gastronomin ei tarvitse välttämättä lähteä toiseen maanosaan nauttiakseen gourmet-ruoasta. Pariisista löytyy kymmenkunta kolme Michelin-tähteä ansainnutta ravintolaa. Vuonna 2012 hotelliyö Pariisissa kevensi matkailijan kukkaroa keskimäärin 127 eurolla, mikä jättää tilaa myös illallisille kuulussa kolmen tähden Guy Savoy -ravintolassa. Ravintolalle nimensä antanut Guy Savoy on maailmankuulu kokki, jonka ravintolassa loihditut annokset hivelevät niin maku- kuin näköaisteja.

Japani ­päihittää muut maat gourmet-ravintoloillaan

Peräti kolme top 10 -listan kaupunkia sijaitsee Japanissa: Tokio, Kioto ja Osaka. Kaupungeissa on yhteensä yli kolmekymmentä kolmen Michelin-tähden ravintolaa. Matkailijalla jää rahaa myös maan kulinaarisesta puolesta nauttimiseen, sillä maan hotellien keskivertohinnat olivat vuonna 2012 alhaisia verrattuna muihin maailman gourmet-pääkaupunkeihin. Tokiossa ja Kiotossa hotelliyön keskihinta oli viime vuonna 108 euroa, Osakassa ainoastaan 79 euroa.

Tokiosta löytyy peräti 16 kolme Michelin-tähteä ansainnutta ravintolaa – eniten maailmassa. Jos on valmis satsaamaan lomalla laatuun, kannattaa ruokailla kolme tähteä saaneessa Sushi Saitossa. Ravintolan pääkokki Takashi Saito on tehnyt sushin valmistamisesta taidetta käyttäen mikroskooppisen pieniä yksityiskohtia ja lisäämällä ripauksen persoonallisuutta jokaisen valmistusvaiheeseen. Sushi Saitossa on tilaa ainoastaan seitsemälle ruokailijalle, joten paikat on syytä varata hyvissä ajoin.

Myös Hongkongissa, San Sebastianissa, Bruggessa, Lontoossa ja Macaolla on yksi tai useampi kolme Michelin-tähteä omaava huippuravintola. Vuonna 2012 hotelliyön keskihinta liikkui näissä kaupungeissa 110 euron ja 152 euron välillä.

Taulukko 1. Eniten kolmen Michelin-tähden ravintoloita maailmassa

Kaupunki Hotelliyön keskihinta vuonna 2012
Tokio, Japani 108 €
Pariisi, Ranska 127 €
New York, Yhdysvallat                         189 €
Kioto, Japani 108 €
Hongkong, Kiina 152 €
Osaka, Japani 79 €
San Sebastian, Espanja 133 €
Brugge, Belgia 110 €
Lontoo, Iso-Britannia 139 €
Macao, Kiina 133 €

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) on säännöllinen tutkimus hotellihinnoista

merkittävimmissä matkakohteissa ympäri maailman. HPI® eli hotellien hintaindeksi perustuu Hotels.com-sivustolla tehtyihin varauksiin. Esitetyt hinnat eivät ole listahintoja vaan asiakkaiden maksamia hintoja vuonna 2012.

Lue Hotel Price Index -raportti (pdf) kokonaisuudessaan täällä.

Comments Off on Kolmen tähden matkailua – kulinaristin unelmalomakohteet