Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
24
May '13

Rantasipi Ikaalisten Kylpylälle ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämä Helppo liikkua -tunnus

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen saa ensimmäisenä hotellina Rantasipi Ikaalisten Kylpylä. Esteetön liikkuminen on Rantasipi Ikaalisten Kylpylän asiakkaille tärkeää, sillä kylpylä on etenkin kuntoutus- ja lapsiperheasiakkaitten suosiossa. Esteettömän liikkumisen huomioiminen on ollut osa Restelin palvelun kehittämistä jo usean vuoden ajan.

Restelin Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on saavuttanut ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämän Helppo liikkua -tunnuksen, joka on osa valtakunnallista Helppo liikkua -kampanjaa. Restel on valtakunnallisesti ainoa Helppo liikkua -kampanjassa mukana oleva hotelli- ja ravintola-alan kumppani.

Helppo liikkua -tunnuksen saaminen edellyttää hotellilta tiettyjen kriteerien täyttämistä: vähintään neljä Helppo liikkua -majoitushuonetta, selkeät ja helppolukuiset opasteet, yleisten tilojen sopivuus seisten tai istuen asioiville henkilöille, kulkuväylien esteettömyys ja liikkumisesteisten henkilöiden huomioiminen pelastussuunnitelmassa. Ulkotiloissa tulee olla esteettömiä autopaikkoja ja saattoliikenteen pysähtymispaikka.

Esteettömyyden lisääminen on Restelille osa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja asiakasmukavuutta

Helppo liikkuminen on otettu huomioon Restelin palvelutarjonnassa jo usean vuoden ajan. Esimerkiksi Restel Liikenneasemien Shell HelmiSimpukka -ketju on tarjonnut asiakkailleen palvelutankkausta jo muutaman vuoden ajan.

Invalidiliiton Helppo liikkua -tunnuksen edellytykset tullaan jatkossa huomioimaan mahdollisuuksien mukaan kaikissa Restelin hotelleissa, ravintoloissa ja kylpylöissä. Edellytykset otetaan huomioon tulevaisuudessa myös Restelin toimipaikkauudistuksissa sekä uudisrakentamisessa. Tällä hetkellä muutoksia suunnitellaan 12:een jo olemassa olevaan kohteeseen, joista osa on ruokaravintoloita.

Rantasipi Ikaalisten Kylpylän uudistukset helpottavat liikkumista 

Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä tunnuksen edellyttämät uudistukset helpottavat kaikkien asiakkaitten liikkumista niin hotellin yleisissä tiloissa kuin osassa huoneitakin.

Hotellin pääsisäänkäynnin edessä on tilaa saattoliikenteelle sekä kaksi esteetöntä autopaikkaa. Pääsisäänkäynnit on katettu, ovet avautuvat automaattisesti ja oviaukko on riittävän leveä. Hotellin aulassa on erillinen pöytä pyörätuolilla asioiville asiakkaille ja korttimaksulaite on johdollista, siirrettävä mallia.

Helppo liikkua -tunnuksen saaneita hotellihuoneita Ikaalisissa on yhteensä 10. Helppo liikkua -huoneet on suunniteltu yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen kanssa palvelemaan helppoa liikkumista sisustusta ja sijaintia myöden. Huoneet sijaitsevat lähellä palveluja hotellin ensimmäisessä kerroksessa.

”Olemme tehneet Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä pitkäjänteisesti työtä helpottaaksemme asiakkaittemme liikkumista kylpylässämme. Helppo liikkua -tunnuksen saaminen on osoitus onnistuneesta työstä”, kertoo Rantasipi Ikaalisten Kylpylän toimitusjohtaja Marjatta Teliranta.

”Meille Helppo liikkua -kampanjassa oleminen on tärkeä asia, sillä esteetön liikkuminen palvelee niin kuntoutus kuin vapaa-ajankin asiakkaita iästä riippumatta”, jatkaa Teliranta.

Rantasipi Ikaalisten Kylpylällä on pitkät perinteet kuntoutumispalvelujen tarjoamisessa. Kylpylähotellista löytyy vapaa-aika-, konferenssi-, hyvinvointi- ja kuntoutumiskeskus. Kuntoutuspalveluja on tarjolla sekä työssä oleville että työelämästä pois jääneille. Kuntoutukseen voi osallistua yksin, ryhmässä tai työyhteisön kanssa.

Valtakunnallisen Helppo liikkua -kampanjan tavoitteena tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa 

Helppo liikkua on Invalidiliiton valtakunnallinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä arjen liikkumisesta sujuvaa ja helppoa. Kampanjan avulla ihmisiä myös aktivoidaan kertomaan, mitkä ovat helppoja tai hankalia paikkoja liikkua. Osoittaakseen esteettömyytensä palvelu tai kohde voi hakea Invalidiliitolta Helppo liikkua -tunnusta, jonka saavuttamiseksi on täytettävä Invalidiliiton laatimat kriteerit.

Invalidiliitto ry

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto tekee työtä yhteiskunnassa niin, että toimiva arki mahdollistaa fyysisesti vammaiselle ihmiselle itsenäisen ja hyvän elämän. www.invalidiliitto.fi

Comments Off on Rantasipi Ikaalisten Kylpylälle ensimmäisenä hotellina Invalidiliiton myöntämä Helppo liikkua -tunnus