Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
24
May '13

Tredea Oy: Tampere on ja pysyy matkailuykkösenä

Kun tulee puhe matkailusta, Tampere on se kaupunki joka on koukuttavin ja houkuttavin. Tampere valittiin vastikään Suomen parhaaksi matkailukaupungiksi, täällä on uutuuttaan kiiltävä Koiramäki, joka on tämän kesän yksi vetovoimaisimmista matkailukohteista lapsiperheiden keskuudessa, ja Tampereen matkailutoimiston väelle voi surutta soitella yllätyspuheluita – soittaja saa taatusti laadukasta palvelua. Lisäksi sosiaalisessa mediassa on nyt käynnissä World’s Brightest -kuvakilpailu, joka tekee Tamperetta tunnetuksi maailmalla somen suosituimpien sovellusten avulla.

Taloustutkimuksen teettämän tuoreen selvityksen mukaan Tampere on Suomen paras matkailukaupunki. Tutkimuksessa selvitettiin peräti 35 eri kaupungin matkailullinen yleisarvosana. Arvosanat annettiin kouluarvosana-asteikolla 4–10. Tampere sai keskiarvokseen mainion 8,41, selättäen muun muassa Turun, Hangon ja Savonlinnan.

Särkänniemi on puolestaan nostanut Tampereen jo ennestään vahvaa vetovoimaa rakentamalla Mauri Kunnaksen kirjoista tutun Koiramäen, jossa vierailijat pääsevät näkemään omakohtaisesti millaista elämä rakastetussa Koiramäessä onkaan. Puistossa voi lisäksi tehdä tuttavuutta lasten eläintarhan suloisten eläinasukkien kanssa.

Matkalehden (nro 5, toukokuu 2013) toimittaja soitti toukokuussa yllätyspuhelun neljän kotimaisen matkailukaupungin matkailuneuvontaan testatakseen minkä tasoista palvelua puhelun kohteeksi valikoidut toimistot antavat. Tampere veti pisimmän korren dynaamisella ja itsevarmalla palvelullaan. Soittaja sai omien sanojensa mukaan kysymyksiinsä vastaukset kuin apteekin hyllyltä innostuksella ja kehuilla höystettynä. Tampere sai myös ainoana kaupunkina yllätyspuhelusta täydet neljä pistettä (asteikolla 1-4).

Sokerina pohjalla on World’s Brightest –kuvakilpailu. Kohderyhmänä ei ole sen enempää ja vähempää kuin koko maailma, ja teemana välkyimmät asiat osallistujien omissa kotikaupungeissa. Samalla esitellään Tampereen ja Tampereen seudun hienoimpia asioita. Tieto kilpailusta leviää You Tube –mainosanimaation avulla sekä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Suosikkikuvaa voi äänestää osoitteessa www.worldsbrightestphoto.com. Tredean vetämä raati valitsee voittajan eniten ääniä saaneista kuvista kesäkuun puolivälissä. Voittaja palkitaan viikon matkalla Tampereelle (sis. lennot, majoituksen ja kameran) ja hänen tehtävänään on taltioida Tampereen välkyimmät asiat. Kilpailu käynnistyi 19. päivä toukokuuta ja jatkuu vielä seuraavan kolmen viikon ajan. Kilpailusivusto on kerännyt ensimmäisen viikon aikana yli 500 osallistujakuvaa maailman kaupunkien ja alueiden parhaimmista asioista. Lisäksi kilpailun toteuttavan Twinship & Co:n ansiosta tieto kilpailusta on saatu tässä vaiheessa melkeinpä miljoonan Instagram-käyttäjän profiiliin! Kilpailu järjestetään yhteistyössä Skyscannerin, Tampereen Dream Hostelin sekä b2c.fi –verkkokaupan kanssa.

Tredea Oy on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö. Yhtiö ylläpitää ja vahvistaa kaupunkiseudun vetovoimaisuutta ja varmistaa menestyvän yritystoiminnan edellytyksiä.

Tredea Oy toimii operatiivisena voimana, kun seudulle houkutellaan uusia yrityksiä, investointeja, pääomia, matkailijoita ja osaajia.

Comments Off on Tredea Oy: Tampere on ja pysyy matkailuykkösenä