Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
23
May '13

Äkkilähdöt hintakuopassa – matkusta nyt, niin ehdit ennen massoja

Rantapallo.fi-sivuston päätoimittaja Riikka Krenn

Viikon rantalomalle pääsee nyt jopa alle 200 eurolla

Toukokuu on vuoden edullisinta äkkilähtöaikaa. Matkailukausi Välimeren suosikkikohteissa on jo alkanut, mutta rannat ovat vielä tyhjillään. Suuremmat turistijoukot alkavat virrata esimerkiksi Kreikan lomakohteisiin vasta kesäkuun aikana.

Äkkilähtöjen yleinen hintataso riippuu vahvasti kysynnän ja tarjonnan vaihteluista. Juuri nyt etu on kuluttajan puolella. Viime viikkoina Kreikkaan, Turkkiin ja Espanjaan on päässyt säännöllisesti alle 200 euron tarjoushinnoin.

– Nyt alkaa olla viimeinen hetki matkustaa, jos toiveissa on löytää näin poikkeuksellisen halpa matka. Tällä viikolla onnekkaimmat ovat päässet Turkkiin ja Bulgariaan jopa 129 eurolla – tämä sisältäen lennot sekä hotellin, kertoo äkkilähtöjä listaavan Rantapallo.fi-sivuston päätoimittaja Riikka Krenn.

– Äkkilähtöjen kausivaihtelu on kovaa, ja mikäli parissa viikossa ei tapahdu mitään aivan aiemmista vuosista poikkeavaa, tulee koululaisten lomien alkaminen nostamaan tänäkin kesänä hintoja tuntuvasti, ennustaa Krenn.

Myös sää suosii toukokuussa matkustavaa

Edulliset äkkilähtökaudet asettuvat tyypillisesti kevääseen ja syksyyn. Ne ovat etenkin Välimeren kohteissa myös sään puolesta miellyttävimmät matkustusajankohdat. Keskikesän helteet ovat monelle suomalaiselle liian polttavia.

– Seuraavan kerran alle 200 euron lomia saa mahdollisesti vasta syys-lokakuussa. Kyse ei ole minkään matkatoimiston yksittäisestä kampanjoinnista, vaan normaalista yleisten lomakausien säätelemästä kuluttajakäyttäytymisestä. Fiksuimmat lomailevat silloin, kun muut ovat töissä, sanoo Krenn.

Esimerkkihintoja viikon lomamatkalle Rantapallon äkkilähtöhausta*

Lähtö 24.5.2013 Alanya, Turkki (Detur) alk. 189 €
Lähtö 25.5.2013 Marmaris, Turkki (Detur) alk. 189 €
Lähtö 26.5.2013 Antalya, Turkki (Finnmatkat) alk. 195 €
Lähtö 27.5.2013 Parga/Lefkas, Kreikka (Tjäreborg) alk. 195 €
Lähtö 26.5.2013 Kultahietikko, Bulgaria (Tjäreborg) alk. 225 €
Lähtö 26.5.2013 Menorca, Espanja (Finnmatkat) alk. 225 €
Lähtö 28.5.2013 Sisilia, Italia (Finnmatkat) alk. 225 €

* Esimerkit ovat viikon matkoja sisältäen lennot ja majoituksen hotelliluokkaa määrittelemättä. Listalla mainittujen matkojen lähtöpaikka on Helsinki. Äkkilähtöjen paikkatilanne päivittyy hakujärjestelmään 10 minuutin välein, tilanne 23.5.2013 klo 11.30. Ajankohtaiset äkkilähtötarjoukset löytyvät Rantapallon äkkilähtöhaun avulla.

http://www.rantapallo.fi/akkilahdot/

Comments Off on Äkkilähdöt hintakuopassa – matkusta nyt, niin ehdit ennen massoja