Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
16
May '13

VisitSweden: Gotlanti valmistautuu ottamaan vastaan kesävieraita!

Gotlanti uinuu rauhallista satu-unta suurimman osan vuodesta. Vielä toukokuussa elämä saarella muistuttaa hidastettua filmiä. Varmaankin tästä ajanjaksosta Ingmar Bergman on nauttinut aikoinaan Fårön saarella kaukana Tukholman melusta. Gotlannin parsat ovat pian valmiita ja kesäkuun pöydät notkuvatkin paikallisia herkkuja.

Raukkimies korjaa pyykkejä Fårön kuvankauniilla raukeilla. Valitettavasti hän ei voi enää ripustaa pyykkejänsä kalkkimuodostelmien väliin, sillä turistit tulevat pian myös Fårön saarelle. ”Mitähän he (turistit) sanoisivat, jos näkisivät alusvaatteeni pyykkinarulla.”, tuumii Gotlannin raukkimies.

Kohta saapuvat turistit saarelle ja, jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin pelkästään heinäkuussa Gotlannissa vierailee lähes 500 000 turistia. Saarelle, jossa asuu 65 000 ihmistä tämä on suuri ponnistus.

Lampaatkaan eivät selviä Gotlannissa ilman kesäkampausten laittoa. Lammasrouva käyttää tottuneesti harvennussaksia sekä tietenkin kampaa lampaiden selät sileiksi. Hyvä jakaus täytyy tietenkin lampailla olla, jotta he näyttävät edustavilta turistien saapuessa. ”Moni lammas vaatii keritsemistä”, tuskailee lammasrouva kesävalmistelujansa.

Filmeissä olemme halunneet kuvata kaunista saarta humoristisesti. Näissä videoissa pääsemme seuraamaan vieraanvaraisten gotlantilaisten valmistautumista tulevaan turistikauteen lähestulkoon todenmukaisissa ympäristöissänsä. Tietenkin kaiken täytyy olla täysin valmista kun turistit saapuvat.

Lisätietoa Gotlannin tarjonnasta löytyy osoitteesta www.Gotlanti.fi

http://www.visitsweden.com/ruotsi/PressRoom/Local-press-rooms/Finland/

Comments Off on VisitSweden: Gotlanti valmistautuu ottamaan vastaan kesävieraita!