Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
27
Mar '13

Finnmatkat: Tahdon – häämatkalle – vihdoin!

Yli 55-vuotiaista suomalaisista peräti 83 prosenttia ei ole koskaan tehnyt häämatkaa. Tämä selviää Finnmatkojen teettämästä häämatkakyselystä*. 

Monilla lähtemistä jarruttivat aikoinaan taloudelliset syyt ja perheen perustamiseen liittyvä hässäkkä. Ehkei häämatkojen tekeminen kuulunut 1960-70 -luvulla ajan henkeenkään.

” Ei juolahtanut edes mieleen. Oltiin niin rakastuneita (v.1970), että tärkeintä oli vain olla kahdestaan. Koko ajan. ihan sama missä oli. Eli energiaa ei siis varmaankaan riittänyt matkajärjestelyihin, kun nautittiin vain olostamme kahden kesken. Se taisi olla Rakkautta. :)”

”Meidät vihittiin 1972, ja kaikki rahat meni oman pienen pesän ostoon. Seuraavana kesänä piti lomarahoilla tehdä häämatka, mutta nuukuus iski. Taisi iskeä seuraavinakin vuosina. Niin se vain jäi.”

”Mennessämme avioliittoon vuonna 1963 ei rahaa liiemmin ollut. Ensimmäinen lapsi syntyi 1966. Olimme kumpikin työelämässä, ja aloimme rakentamaan omaa kotia. Velkaa oli, eikä lomalle pääsy tullut mieleenkään.”

Moni kyselyyn vastannut kuitenkin tuumasi, ettei häämatkalle lähteminen olisi liian myöhäistä vieläkään. Itse asiassa tekemättömien häämatkojen toteuttaminen näyttäisi nyt olevan jonkinlainen trendi +55 -ikäryhmässä:

”Tänä elokuussa tulee kuluneeksi 50 vuotta, ja olisi hyvä syy mennä viimein häämatkalle.”

”Nythän olisi kiva yhdistää häämatka ja eläkkeelle siirtyminen (kesällä)! Ja olisihan se yllätys miehelle, kun voisi sanoa, että nyt vien sinut oikealle häämatkalle!”

”Olisi kyllä ihana viettää oikein unelmien hääpäivä nyt tänä vuonna, kun tulee 44 vuotta yhteistä matkaa täyteen.”

Häämatkakohteeksi mieluisia ovat mm. helpot ja turvalliset Kanariansaaret. Myös Thaimaan paratiisirannat, Kap Verden eksotiikka, Egyptin upeat klassikkoretket sekä Dubain kimallus houkuttavat.

Top 5 häämatkakohteet +55 -vuotiaille 
1. Kanariansaaret (Gran Canaria, Teneriffa & Lanzarote)
2. Thaimaa (Phuket & Krabi)
3. Egypti (Sharm el Sheikh, Hurghada & Marsa Alam)
4. Kap Verde (Boavista & Sal)
5. Dubai (
(Lähde: Finnmatkat)

*FUNCK Helsinki Norstatin kansallinen nettipaneeli. Otos 157, kohderyhmänä yli 55-vuotiaat suomalaiset.

Oy Finnmatkat Ab on Suomen toiseksi suurin matkanjärjestäjä ja se järjestää vuosittain noin 277 000 valmismatkaa. Finnmatkat on osa Lontoon pörssissä noteerattua, maailman suurinta matkailukonsernia TUI Travel Plc:tä, jolla on vuosittain yli 30 miljoonaa matkustajaa 31 maasta.

Comments Off on Finnmatkat: Tahdon – häämatkalle – vihdoin!