Matkailulehti Mondon uusi Helsinki-opaskirja vie löytöretkelle kiihkeää luomiskautta elävään pääkaupunkiin. Opas esittelee kaupungin parhaat hotellit, herkullisimmat ruokapaikat, ihanimmat brunssit, kiinnostavimmat nähtävyydet ja hauskimmat ostokset sekä hienoimmat kulttuurielämykset. Keskustakortteleiden lisäksi opas vie retkille lähisaaristoon sekä Itä-Helsinkiin ja avaa ovet myös lasten Helsinkiin.

”Helsingistä ei ole aiemmin tehty yhtä laajaa ja syvällistä opasta”, oppaan kirjoittaja, helsinkiläinen toimittaja Heidi Kalmari kertoo.

”Oppaan tekeminen oli ajankohtaista juuri nyt, sillä kaupungissa tapahtuu tällä hetkellä valtavasti. Helsingissä on nyt innostuttu toteuttamaan monenlaisia unelmia. Kaupunki on rohkeampi, innostuneempi, luovempi ja onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin”, Kalmari sanoo.

Mondo matkaopas Helsinki kokoaa kaupungin historian ja tarinat yksiin kansiin. Omat suosikkinsa paljastavat monet tunnetut helsinkiläiset, kuten kirjailija Kjell Westö, kuvataiteilija Anna Tuori, Madventures-seikkailijat Tunna Milonoff ja Riku Rantala sekä rap-artisti Notkea Rotta.

Mondon Helsinki-opas sopii niin ensi kertaa kaupunkiin saapuvalle kuin siihen jo rakastuneellekin, joka etsii kaupungista uusia löytöjä. Kirja on myös mainio lahjaidea Suomeen saapuville ulkomaisille vieraille.

Mondo matkaopas Helsinki ilmestyy 12.3. sekä suomeksi että englanniksi. Lisäksi kirja julkaistaan iPad-opaskirjana, joka on ladattavissa App Storesta suomeksi ja englanniksi.