Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
4
Jun '19

Perhe, suvaitsevaisuus ja ympäristöarvot rakentavat Muumimaailman kesän 2019

54372203_2681665435193828_6603192908256378880_o

Naantalin Muumimaailmassa on alkamassa jo 27. kesä. Teemapuisto on rakennettu Muumien universaalien arvojen ympärille, jotka kannustavat ennen kaikkea hyväksymään jokaisen ihmisen juuri omana itsenään. Arvot halutaan nostaa vielä keskeisemmälle jalustalle, ja keskittyä niiden mukaisiin tekoihin. Tämän kesän ympäristötekona Muumimaailma aloitti pakkausmuovin kierrättämisen pilottihankkeen.

“Muumimaailma on rakennettu Muumien arvoille, jotka ovat kulkeneet tiukasti mukana ja ohjanneet toimintaamme perustamisesta lähtien. Uskon vankasti, että arvomme ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Haluamme tehdä ne entistä näkyvimmiksi asiakkaillemme ja luonnollisesti ne ohjaavat myös meidän omaa toimintaa”, kertoo Muumimaailman toimitusjohtaja Tomi Lohikoski.

Keskeisimmät arvot, joiden ympärille Muumimaailman 8.6. käynnistyvä kesä rakentuu, ovat suvaitsevaisuus ja yhdenvertaisuus, perhekeskeisyys ja ympäristötietoisuus.

Lohikosken mukaan Muumimaailman yksi tärkeimmistä missioista on panostaa yhdenvertaisuuteen ja siihen, että elämykset ovat saatavilla kaikille pienille ja isoille Muumi-faneille ja heidän perheilleen. Yhteistyö Diakin kanssa tähtää juuri esteettömyyden ja yhdenvertaisuuden parantamiseen. 10.-11.8.2019 Diakonia-ammattikorkeakoulun tulkkiopiskelijat tulkkaavat teatteriesitykset ja muut muumimaiset tapahtumat viittomakielelle, viitotulle suomelle, kuviksi sekä tukiviittomiksi.

Nopeatempoisessa, hyvin digitalisoituneessa maailmassa Muumimaailma haluaa panostaa myös läsnäolon kokemukseen. “Haluamme mahdollistaa arvokkaita kesäpäiviä perheen kanssa, joista jää koko elämän säilyviä muistoja. Elokuu on esimerkiksi omistettu isovanhemmille, jolloin haluamme kannustaa kutsumaan myös heidät mukaan ja tarjoamme yhdessä yhteistyökumppani K-Plussan kanssa liput puoleen hintaan”, vinkkaa Lohikoski.

Yhteistyö Kiillon kanssa tähtää muovijätteen vähentämiseen

Muumien kotilaakso sijaitsee mahdollisimman luonnontilaisena säilytetyllä saarella, jonka kasvisto ja eläimistö ovat runsaita.

“Arvokas kulttuurihistoriallinen alueemme tarjoaa meille ainutlaatuiset puitteet. Todistamme läheltä luonnon monimuotoisuutta ja tietysti sen säilyttäminen on meille lähellä sydäntä. Yksi kuuma puheenaihe ympäristöön liittyen on jätteen määrän vähentäminen ja erityisesti muovin kierrätys. Yritysten muovinkierrätykseen liittyy vielä paljon ratkaisemattomia asioita. Haluamme olla mukana viemässä asiaa eteenpäin ja tämän takia ryhdyimmekin pilottihankkeeseen yhdessä Kiillon kanssa pakkausmuovin kierrättämiseksi.”, Lohikoski kertoo.

Comments Off on Perhe, suvaitsevaisuus ja ympäristöarvot rakentavat Muumimaailman kesän 2019