Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
19
Feb '19

Korkeasaari on Suomen paras koko perheen vapaa-ajan kohde

6820368084_03d442fc8c_z

Picture by: Mari Lehmonen (2012) Helsinki Zoo archives

Korkeasaari on Taloustutkimus Oy:n tutkimuksen mukaan jälleen parhaiten koko perheelle sopiva vapaa-ajan kohde. Korkeasaari on pitänyt ykkössijaa koko perheen kohteena jo vuosia ja tänä vuonna arvosana parani entisestään. Korkeasaari sai tutkimuksessa kiitosta hintatasostaan, sijainnistaan ja monipuolisuudestaan. Verrattuna muihin tutkittuihin vapaa-ajankeskuksiin mielikuva hintatasosta on myönteinen.

Koulunumeroin arvioituna Korkeasaari sai yleisarvosanan 8,25, joka oikeutti jaettuun kolmanteen sijaan ja ylitti selvästi vapaa-ajan keskusten keskiarvon 7,92. Erityisen ilahduttavaa on, että vastaajista ne, jotka olivat vierailleet Korkeasaaressa viime vuoden aikana, antoivat yleisarvosanaksi vielä paremman, 8,61. Yhä useampi myös suosittelisi Korkeasaarta ystävilleen. Viime vuosina tehdyt uudistukset on siis huomattu, ja ne ovat oikean suuntaisia.

Korkeasaaren ensimmäisenä säätiöitymisvuonna näkyvimmät uudistukset olivat uudet leikkialueet, uusi ilvestarha ja uuden lajin, alppimurmelin, saapuminen yhdelle eläintarhan keskeisimmistä paikoista. Kulkuyhteydet parantuivat Kalasatamaan avautuneen Redi-kauppakeskuksen ja uusien julkisen liikenteen yhteyksien myötä. Eläintarhan kehitystyö on pitkäjänteistä ja jatkuvaa.

Vuonna 2019 Korkeasaaren eläintarha täyttää 130 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi eläintarhaan tulee 13 uutta lajia. Tammikuussa uusista lajeista ensimmäisenä esiteltiin namunuolimyrkkysammakko, jonka ihosta on eristetty voimakas kipulääke. Uudet lajit kertovat osaltaan Korkeasaaren vahvinta viestiä: luonnon monimuotoisuus on rikkautta, jonka säilyttäminen on tärkeää.

Taloustutkimus Oy:n vuosittain tekemään Vapaa-ajankohteiden yrityskuvaa selvittäneeseen tutkimukseen vastasi 3 100 iältään 15–79-vuotiasta suomalaista ympäri maan. Tutkimuksessa oli mukana 29 vapaa-ajankeskusta ja tiedonkeruu suoritettiin loka-marraskuussa 2018.

Comments Off on Korkeasaari on Suomen paras koko perheen vapaa-ajan kohde