Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
21
Jan '13

Ounasvaara Vuoden Retkikohde -kisan finaaliin

Ounasvaara Vuoden Retkikohde 2013 -kisan finaaliin

Ounasvaara on noussut kymmenen finalistin joukkoon Vuoden Retkikohde -kilpailussa, jossa etsitään tänä vuonna Suomen lajikirjoltaan monipuolisinta luontoretkikohdetta. Kohteet on valittu retkeilijöiden omista ehdotuksista, joista finaalikymmenikön on rankannut retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati.

Rovaniemen Ounasvaara on päässyt Vuoden Retkikohde -kilpailun viimeiseen vaiheeseen eli yleisöäänestykseen. Äänestys on käynnistynyt 18.1.2013 netissä osoitteessa www.goexpo.fi. Äänestää voi 17. helmikuuta saakka ja voittaja julkistetaan Retki-messujen avajaispäivänä 8.3.2013.

Tämän vuoden kilpailun teemana ovat monitoimikohteet, joissa voi harrastaa minä vuodenaikana hyvänsä vähintään kahta retkeilymuotoa eli esimerkiksi hiihtää, lumikenkäillä, luistella, meloa, pyöräillä, patikoida, ratsastaa tai kulkea vaikkapa koiravaljakolla. 

Vuoden Retkikohde 2013 palkitaan Suomen Messusäätiön luovuttamalla 5000 euron stipendillä. Lisäksi kohde saa näkyvyyttä Retki-messuilla. Retki-messut ja samaan aikaan järjestettävät Fillari-, Kunto, Golf-, Kalastus- ja Metsästys -messut kokoavat yhteen liikkumisesta ja luonnosta nauttivan kansan Helsingin Messukeskukseen 8.-10.3.2013.

Palkinto jaetaan jo yhdeksännen kerran. Viime vuoden teema oli perheretkeily ja tittelin voitti Repoveden kansallispuisto.

Vuoden Retkikohde 2013 -kisan finalistit

 1. Ounasvaara, Rovaniemi
 2. Jämi, Jämijärvi
 3. Koli, Lieksa
 4. Nuuksion alue ja kansallispuisto
 5. Oulangan kansallispuisto
 6. Ruotsinkylä, Tuusula
 7. Ruunaa, Lieksa
 8. Savukoski
 9. Teijo, Salon seutu
 10. Vierumäki

MIKÄ?

Ounasvaara

 • Vuodesta 1927 Ounasvaara on ollut liikunnan, viihtymisen ja hyvän olon kohokohta aivan Rovaniemen keskustan tuntumassa.

 • Ounasvaara on laajasti luonnontilainen alue, jossa voi harrastaa lähes 50 lajia ja tarjonta kasvaa kaiken aikaa.

 • Talvella Ounasvaaralla voi mm. lasketella ja hiihtää, kokea vauhdin hurmaa talvikelkkaradalla, nautiskella maisemista talvikävelyreitillä tai vaikkapa lumikenkäillä revontulia bongaamaan.

 • Kesällä Ounasvaaralla voi patikoida luontopoluilla, viilettää alas rinnettä maastopyörillä tai kesäkelkkaradalla sekä golfata 18-reikäisellä kentällä vaikka läpi yöttömän yön.

 • Lisäksi Ounasvaara tarjoaa näköalapaikkoja ja laavuja.

 • Retkeillä voi omatoimisesti tai ohjatusti.

 • Retkeilypalvelujen lisäksi muutkin liikunta- ja matkailupalvelut ovat lähellä eli Santasport – Lapin Urheiluopiston laaja laji- ja palvelukirjo kylpylöineen ja sisäleikkipuistoineen, monitoimi- ja kisahalli Lappi Areenan palvelut sekä Ounasvaaran Hiihtokeskuksen palvelut.

 • Tasokasta majoitusta lomahuoneistoista hotelliin.

www.visitrovaniemi.fi

www.ounasvaara.fi

Comments Off on Ounasvaara Vuoden Retkikohde -kisan finaaliin