Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
2
Mar '17

Viro on suositumpi matkakohde kuin koskaan aiemmin ‒ vuonna 2016 yllettiin ennätyslukuihin

city-view-of-tallin

Vuonna 2016 Viroon matkusti enemmän turisteja kuin koskaan aiemmin ja myös yöpymisten määrä oli ennätyskorkea: maassa majoittui kaksi miljoonaa ulkomaista matkailijaa. Maahan saapuneet suomalaiset viettivät Virossa yhteensä miltei miljoona hotelliyötä, mikä on jopa 46 % kaikista turistien vuoden aikana viettämistä hotelliöistä Virossa. Maa koetaan Suomessa nyt erityisen houkuttelevaksi turvallisuuden, hintatason, kulttuurin ja monipuolisen ravintolatarjonnan vuoksi.

Vuosi 2016 löi monia ennätyksiä Viron matkailussa. Matkailijoita liikkui maassa yhteensä yli kolme miljoonaa, joista kaksi miljoonaa saapui ulkomailta, ja loput tekivät kotimaanmatkoja. Kaiken kaikkiaan matkailijoiden määrä nousi 7 % vuodesta 2015.

Suomalaiset majoittuivat Virossa selkeästi ulkomaisista matkailijoista ahkerimmin, sillä suomalaiset viettivät 46 % ulkomaalaisvieraiden yöpymisistä. Suomalaisten yöpymisten määrä kasvoikin 5 % edellisvuodesta.

”On ilahduttavaa, että suomalaiset matkustavat mielellään myös Tallinnan ulkopuolelle ja ovat löytäneet maasta uusia, kiinnostavia kohteita. Välimatkat ovat lyhyitä, joten loman aikana ehtii kokea monenlaista. Myös lukuisat kansainväliset tapahtumat houkuttelevat matkailijoita”, kertoo Ott Sarepuu, markkinointijohtaja, Estonian Tourist Board.

Toiseksi eniten majoittuvia ulkomaalaismatkailijoita Viroon tuli Venäjältä (10 %) ja kolmanneksi eniten Latviasta (7 %). Virossa yöpyvistä turisteista 73 % matkusti maahan lomailemaan ja 21 % työn puolesta. Yöpymisen keskihinta oli viime vuonna 37 euroa.

www.visitestonia.com

www.facebook.com/visitestonia.fi

Comments Off on Viro on suositumpi matkakohde kuin koskaan aiemmin ‒ vuonna 2016 yllettiin ennätyslukuihin