Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
17
Nov '16

Uusi LumiLinna-alue tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden

lumilinna-2017

Kemin LumiLinna-alueen rakentaminen etenee hyvää vauhtia. Alueelle tulee lumisen linnan lisäksi ympäri vuoden palveleva Service Point eli LumiLinna-alueen palvelurakennus, sekä meren rantaan parhaillaan asennettavat merenrantahuvilat. LumiHotelli on saanut paljon tunnustusta sekä valtakunnallisella tasolla, että maailmanlaajuisesti tämän vuoden aikana. Viimeisempänä se palkittiin World Luxury Hotel Awards -kisassa maailmanlaajuisessa kategoriassa parhaana luksuselämyksenä.

Kemin Matkailu Oy:n myyntipäällikkö Tomi Sipola kertoo, että kysyntää on erityisesti laadukkaaseen majoitukseen myös LumiHotellin puolella. Kauniisti veistetyt superior -huoneet ja sviitit myyvät paremmin ja asiakkaat majoittuvat niihin mieluummin.  Veistämättömiä perushuoneita ei siis rakenneta ensi talvena lainkaan. Seuraamme asiakkaiden palautteita ja kehitämme toimintaa heidän toiveidensa mukaisesti. Uudessa Service point -rakennuksessa olemme erityisesti huomioineet matkatavarasäilytyksen ja nyt asiakkailla on suihku- ja pukuhuonetilat 24h käytettävissä, Lumihotellin välittömässä läheisyydessä.

lumilinna-2017-2

LumiLinna-alue palvelee ympärivuotisesti

LumiLinna-alueella on jo ennestään Linnan Rantamaja ja kota, jotka toimivat idyllisinä ja viihtyisinä kokous- ja juhlatiloina pienemmille ryhmille. Rantamaja täydentää palvelutarjontaa erityisesti niiden ryhmien osalta, jotka kaipaavat kokous- ja saunatilaa. Kodassa on jo viime talvena avotulella loimutettu lohta ja tarjoiltu lappilaisia tapaksia matkailijoille ja Rantamajassa on pidetty lukuisia yksityistilaisuuksia. Kesällä alueella toimii leirintäalue, joka nimetään myös alueen mukaan LumiLinna Campingiksi. Palvelemme LumiLinna-alueen vieraita ympäri vuoden ja LumiLinna-kaudella vuorokauden ympäri.

“Matkailijoiden osalta talvi alkaa jo puolesta välistä joulukuuta ja näyttää kestävän huhtikuun puoleen väliin saakka. Olemme luonnon armoilla, mutta suunnittelemme palvelumme yhteistyössä ohjelmapalveluyritysten kanssa niin, että eri vuoden aikoina on matkailijoille suunnattua ohjelmaa. Haluamme palvella Kemiin tulevia matkailijoita ympäri vuoden ja 2018 valmistuva ympärivuotinen LumiLinna tulee olemaan tietenkin päänähtävyys”, lisää Sipola.

Tasokasta, sekä elämyksellistä lämmintä majoitusta on Kemiin myös kaivattu ja siihen tarpeeseen on suunniteltu pienhuvilat. Huvilat on tehty hirrestä ja lasista ja niistä voi myös ihastella tähtitaivasta ja ihmetellä keskiyön aurinkoa lasisen katon ansiosta. Susanna Koutonen kertoo, että pienhuviloiden sisustus on suunniteltu palvelemaan yöpyjää mahdollisimman hyvin. Verhot on suunniteltu niin, että esimerkiksi kesällä valoisina öinä ikkunat saadaan täysin peitettyä. Kattoikkunoissa on lämmitys ja katto on hieman kalteva, joten lumi ei kasaannu katolle ja näkymä pysyy aina avoinna. Kesällä tilaa saadaan viilennettyä ilmalämpöpumpun avulla ja talvella lattialämmitys tuo mukavuutta. 21m2 tilaan on saatu mahtumaan wc- ja suihkutila, pienkeittiö pöytä ja tuolit sekä mukava vuode kahdelle.

Uuden LumiLinna-alueen myötä talvisesonkia voidaan pidentää

“Vuoden 2017 LumiLinna on juhlalinna, joka nostaa esiin Suomi 100-teeman mukaisia asioita. Alueen viralliset avajaiset järjestetään 21.1.2017, mutta selvitämme tämä talvena, josko linnan voisi avata vaiheittain tai pitää avoinna pidempään. Olemme jo vuosia tarjonneet asiakkaille mahdollisuuden tutustua Lumilinnan rakennustyömaalle, mutta vaiheittain rakentamalla pyrimme mahdollistamaan myös palvelujen käytön sitä mukaan kun tilat valmistuvat,” kertoo Kemin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Susanna Koutonen.

Vastaanotamme paljon matkailijoita Aasiasta ja Kiinasta ja kiinalaisen uusi vuosi on ensi vuonna jo tammikuussa eli saamme Kemiin paljon matkailijoita 27.1. – 2.2. välisen juhlaviikon aikana. Tämäkin vaikuttaa siihen, että LumiLinnan on oltava jo täydessä toiminnassa aiemmin.

Comments Off on Uusi LumiLinna-alue tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden