Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
3
Nov '16

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry: Helsingin matkailu tarvitsee Guggenheimin

2016-11-03-11_32_25-827e31852b82fade-pdf-nitro-reader-3

MaRa on erittäin tyytyväinen Guggenheim Helsingin Tukisäätiön ja Helsingin kaupungin julkistamaan esitykseen Guggenheim – museon rakentamisesta Helsinkiin. Helsingillä on erinomaiset mahdollisuudet kasvattaa matkailijoiden määrää nykyisestä, lisätä työpaikkoja ja verotuloja. Helsinki on jäänyt selvästi muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien matkailun kasvuvauhdista. Niissä myös julkinen valta on investoinut matkailullisiin vetovoimakohteisiin.

Guggenheim – museon rakentaminen piristäisi usean taloudellisen selvityksen mukaan Helsingin matkailua. Se loisi Helsinkiin valovoimaisen matkakohteen. Museon vero- ja työllisyysvaikutukset ovat merkittävät. Myös MaRa ja sen jäsenyritykset ovat osoittaneet uskovansa museoon ja sijoittaneet museoon 2,8 miljoonaa euroa. MaRan osuus siitä on 500 000 euroa. On poikkeuksellista, että järjestö antaa rahaa ulkopuolisen hankkeen toteuttamiseksi.

”Museon toteuttamisesta on tehty kattavat ja syvälliset selvitykset, jotka osoittavat hankkeen olevan taloudellisesti järkevä. Se on merkittävä matkailullinen ja kulttuurinen hanke. Se luo myös positiivista Suomi – maakuvaa. Toivon, että Helsingin päättäjät tekisivät päätöksen, joka vahvistaa Helsingin vetovoimaisuutta muihin Pohjoismaiden pääkaupunkeihin nähden”, toteaa MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi.

Helsinki tarvitsee kansainvälisesti tunnetun vetovoimatekijän (pdf)

Comments Off on Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry: Helsingin matkailu tarvitsee Guggenheimin