Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
28
Oct '16

Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana 2017-2018

kirsi-marja-salonen

Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana

Uusi matkapakettilainsäädäntö puhutti alan ammattilaisia

Suomen matkatoimistoalan liitto piti syyskokouksensa 27.10. St. Peter Linen laivalla, Helsingissä. Liittoa neljä vuotta luotsannut Kirsi-Marja Salonen valittiin yksimielisesti liiton puheenjohtajaksi myös seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Salonen on turkulainen matkatoimistoyrittäjä, joka on ollut matkailualalla vuodesta 1981. Salosen oma yritys Matkatoimisto Heta Oy on perustettu vuonna 1997. Salosella on vahva kokemus järjestötoiminnasta aiemmilta vuosilta yrittäjäjärjestössä sekä maakunnallisella että valtakunnallisella tasolla.

Suomen matkatoimistoalan liiton työryhmissä on seurattu tarkkaan EU:ssa vuosien ajan valmisteilla ollutta pakettimatkadirektiiviä, joka lopulta hyväksyttiin joulukuussa 2015.

– Kansallinen laki tulee voimaan vuoden 2018 alussa ja tämä uusi matkapakettilainsäädäntö tulee tuomaan monia muutoksia ja tiukennuksia suhteessa nykyiseen valmismatkalainsäädäntöön. Jäsenyrityksemme tulevat vaatimaan liitolta entistä enemmän yrityskohtaista neuvontaa, mikä onkin yksi tärkeimmistä jäsenpalveluistamme, liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti toteaa.

– Uusi matkapakettilainsäädäntö tulee laajentamaan lain soveltamisalaa erityisesti vakuudenasettamisvelvollisten osalta. Liiton yhtenä tavoitteena on saada aikaan vakuusjärjestelmä, joka ei tuo uusia rajoitteita yritysten toiminnalle, vaan mahdollistaa nykyistä tasapuolisemman kilpailutilanteen kaikille toimijoille, puheenjohtaja Kirsi-Marja Salonen pohtii.

Comments Off on Kirsi-Marja Salonen jatkaa Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajana 2017-2018