Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
21
Mar '16

Helsinkiläinen hostelli palkkaa kesäturistin – “Kesähesalaisen” tehtävänä kiertää kuukausipalkalla Helsingin parhaat nähtävyydet

kesahesa_header2b

Helsingin keskustassa Katajanokalla sijaitseva Eurohostel hakee “Kesähesalainen”-nimikkeellä kesätyöntekijää kokemaan kesäisen Helsingin parhaat nähtävyydet ja kokemukset. Kesähesalaisen tehtävänä on testata ja arvioida tuttu matkailutarjonta ja löytää uusia, Eurohostelin asiakkaita kiinnostavia kohteita. Kesähesalainen saa työstään 3000 euron palkan sekä – luonnollisesti – ilmaisen huoneen hostellissa.

Joka puolelta meren ympäröimällä Katajanokalla sijaitseva Eurohostel varautuu tänä vuonna kiireiseen kesään tavoistaan poiketen. Hostelli pistää Helsingin nähtävyydet ja tarjonnan puntariin palkkaamalla kesäturistin koeponnistamaan kaupungin tarjonnan kotimaan matkailijalle.

“Tarjoamme edullista ja pelkistettyä majoitusta erinomaisella sijainnilla. Meidän vieraillemme Helsingin nähtävyydet ja kokemukset on ykkösjuttu. Koemme olevamme ikään kuin portti Helsingin kokemiseen, siksi mottomme on ‘Koe koko Helsinki’. Nyt etsimme kesäksi hyvää tyyppiä kokemaan Helsingin läpikotaisin ja löytämään hyvässä lykyssä uusia kohteita asiakkaillemme”, kertoo Eurohostelin toimitusjohtaja Kyösti Karjarinta.

Kesähesalainen on jatkoa Eurohostelin aiemmalle MyHelsinki-projektille. Siinä ideana oli dokumentoida ulkomaalaisten turistien todellista Helsinki-kuvaa. Vieraille annettiin aamulla hostellin tarjoama kamera mukaan ja heitä pyydettiin ottamaan spontaanisti kuvia siitä mitä he näkevät ja kokevat. Kertynyt tuhansien kuvien materiaali oli suurelta osin tuttua Helsinki-kuvastoa, mutta mukana oli myös yllätyksiä.

“MyHelsinki antoi mielenkiintoisen näkökulman siihen, miten ulkomaalaiset turistit näkevät Helsingin. Esimerkiksi lokit näyttivät kiinnostavan kansallisuudesta riippumatta kaikkia”, Karjarinta naurahtaa. “Nyt haluamme saada tuoreen kotimaisen näkökulman Helsingin matkailuun. Miltä Helsinki näyttää kotimaisen turistin silmin? Mikä on kiinnostavaa ja mikä ei? Toimivatko tutut tärpit vai löytyvätkö pääkaupungin mielenkiintoisimmat paikat jostain ihan muualta?”

Olennaista on tuore kotimaan matkailijan näkökulma Helsinkiin ja siksi Kesähesalaisen tulee olla kotoisin Uudenmaan ulkopuolelta. Kesähesalaisen haku käynnistyi 18.3.2016 ja hakuaika päättyy 15.4.2016. Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.eurohostel.eu/kesahesa

Comments Off on Helsinkiläinen hostelli palkkaa kesäturistin – “Kesähesalaisen” tehtävänä kiertää kuukausipalkalla Helsingin parhaat nähtävyydet