Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
29
Jan '16

Tjäreborg: Suomalaiset ostavat lomamatkalta ruotsalaisia innokkaammin tuliaisia

s7pneqv3lglfzf6gl3gu

Suomalaiset ostavat ruotsalaisia enemmän tuliaisia lomamatkalla. Ruotsalaiset ovat puolestaan innokkaampia taxfree-shoppailijoita kuin suomalaiset. Tämä ja moni muu asia selviää Tjäreborgin ja sen ruotsalaisen sisaryhtiön Vingin tammikuun alussa teettämästä lomakyselystä*, johon vastasi 6 947 suomalaista ja 6 019 ruotsalaista. 

Lähes kaikki suomalaiset ostavat tuliaisia lomamatkalla, kun ruotsalaisista vajaa 60 % kertoo ostavansa tuliaisia. Ruotsalaiset ostavat kuitenkin suomalaisia enemmän tuotteita lentoyhtiön taxfree-myynnistä ja jopa 83 % ruotsalaista kertoo tekevänsä niin. Kyselyn vastauksista ilmenee, että muuten shoppailu ei ole kaikkein tärkeimpien asioiden joukossa lomamatkalla. Suomalaisista 40 % pitää shoppailua lomalla tärkeänä ja ruotsalaisista 32 % on sitä mieltä, että ostoksilla käynti lomalla on tärkeää.

Parasta lomalla on joutilaisuus
Kyselyn tuloksista selviää, että parhaita asioita lomalla on, kun ei ole pakko tehdä mitään ja voi nauttia yhdessä vietetystä ajasta perheen/puolison tai ystävien kanssa sekä mahdollisuus syödä ja juoda hyvin. Näistä asioista suomalaiset ja ruotsalaiset olivat yhtä mieltä. Selvä ero suomalaisten ja ruotsalaisten välillä oli spontaanisuudessa. Väittämän ”heittäydyn rantalomalla usein spontaaniksi” kertoi 44 % ruotsalaisista pitävän täysin paikkansa suomalaisten vastausprosentin ollessa 21 %. Lomamatkallaan suomalaiset nauttivat ruotsalaisia enemmän kiehtoviin kulttuureihin tutustumisesta.

Tärkeitä asioita lomalla ovat kiireettömyys, ravintolassa syöminen ja meren läheisyys
Suomalaisista 86,1 % pitää tärkeänä sitä, että lomalla ei tarvitse katsoa kelloa. Ruotsalaisista vastaajista vain puolet pitää tätä asiaa tärkeänä. Sekä suomalaiset ja ruotsalaiset nauttivat lomamatkalla tavallista paremmista lounaista ja päivällisistä sekä siitä, että ravintolassa voi käydä useammin kuin kotioloissa. Hyvin tärkeä asia sekä suomalaisille ja ruotsalaisille on myös meren katselu. Suomalaiset pitävät pitkiä ja monipuolisia aamiaisia hieman tärkeämpinä kuin ruotsalaiset. Suomalaiset nauttivat kuitenkin huomattavasti ruotsalaisia enemmän sellaisten asioiden tekemisestä lomalla (esim. treenaaminen), joita ei ehdi tekemään arkena. Suomalaisista vastaajista 74 % kertoo näiden asioiden olevan tärkeitä ruotsalaisten vastaavan luvun ollessa 43 %. Niin ruotsalaisten kuin suomalaisten mielestä vähiten tärkeää lomalla on mahdollisuus nukkua pitkään.

*Lomakyselyyn on vastannut 6 947 Tjäreborgin ja 6 019 Tjäreborgin ruotsalaisen sisaryhtiön Vingin asiakaspaneeliin kuuluvaa henkilöä. Kysely suoritettiin 2. – 17.1.2016. Asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostunut henkilöt ilman että on matkustanut ko. matkanjärjestäjällä.

Comments Off on Tjäreborg: Suomalaiset ostavat lomamatkalta ruotsalaisia innokkaammin tuliaisia