Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
27
Jan '16

Tjäreborg: Vuoden 2016 viisi matkailutrendiä

ckaza7fuov6mtech6saa

Lifestyle-hotelli Casa Cook Rodoksella. Kaikista huoneista on suora käynti uima-altaalle.

Matkailuvuoden 2016 alussa on selvästi nähtävissä erilaisia trendejä. Tjäreborg listasi matkailutrendeistä viisi erottuvinta.

Yhä useampi valitsee hotellin elämäntilanteensa mukaan
Erilaiset asiakasryhmät ja elämäntilanteet huomioivat hotellit ovat tulleet jäädäkseen. Moni perhe valitsee lapsiystävälliset Sunwing Family Resorts -hotellit. Ilman lapsia matkustavat valitsevat mielellään aikuisille suunnitellun Sunprime-hotellin, joissa on huomioitu laatuaikaa viettävät aikuiset. Ensimmäisiä konseptihotelleja matkailualalla olivat perhehotellit, joita on ollut tarjolla jo 1970-luvulta lähtien. Perheille suunnattujen hotellien tarjoamat aktiviteetit ovat lisääntyneet ja monipuolistuneet hurjasti viime vuosina. Aikuisille suunnitellut hotellit ovat verrattain uusi ilmiö. Tjäreborg avasi ensimmäisen aikuisille tarkoitetun Sunprime-hotellinsa vuonna 2007 Gran Canarialle. Sunprime-hotellit otettiin innolla vastaan ja nyt Tjäreborgilla on jo 14 Sunprime-hotellia suosituissa lomakohteissa. Muita erilaisia kohderyhmiä huomioivia hotelleja Tjäreborgilla ovat SENTIDO-, smartline– jaSunConnect-hotellit

Asiakkaiden erilaiset kokemusmaailmat, elämäntapa ja vaatimustason nousu vaikuttavat myös uusien hotellikonseptien kehitykseen. Aivan uutena tulokkaana ovat lifestyle-tyyliset hotellit kuten Casa Cook. Tjäreborgin ensimmäinen Casa Cook -hotelli avataan toukokuussa Rodoksella. Casa Cook on suunnattu urbaanille lomailijalle, joka asettaa korkeat vaatimukset mukavuudelle ja hyvälle designille. Casa Cook -hotellissa on rento tunnelma ja hotellissa panostetaan terveelliseen elämäntapaan niin treeniohjelmassa kuin ruokalistassakin. Casa Cookin kaikkien huoneistojen terassilta on suora käynti uima-altaalle. Casa Cook -hotelleja tulee myöhemmin vielä lisää Tjäreborgin ohjelmistoon.

Gran Canaria ja Kreikka ovat säilyttäneet suosionsa
Suomalaiset matkustavat talvella mieluiten Gran Canarialle ja kesällä Kreikkaan. Molemmat näistä kohteista ovat olleet Tjäreborgin ohjelmistossa 1970-luvulta lähtien. Kreikan suurimmat ja suosituimmat lomakohteet ovat Kreeta ja Rodos, jotka ovat olleet suomalaisten suosituimpia kesälomakohteita vuosikymmenien ajan. Kohteet eivät ole kuitenkaan pysyneet muuttumattomina, vaan niiden lumo perustuu pitkälti siihen, että ne ovat onnistuneet uudistumaan ja houkuttelemaan näin myös uusia lomailijoita.

Lomalla halutaan treenata ja saada uusia kokemuksia
Kun puhutaan lomakohteen valinnasta, kysytään nykyään yhä useammin ”mitä haluat tehdä lomallasi?” sen sijaan, että kysyttäisiin ”minne haluaisit matkustaa?”. Lomalla halutaan kokea jotakin tavallisuudesta poikkeavaa, eikä pelkkä oleskelu lomakohteessa enää riitä. Matkalta halutaan palata kotiin jonkin uniikin kertomuksen tai kokemuksen kanssa. Kokemus jaetaan mielellään muiden kanssa, riippumatta siitä, onko lomakohteena jokin perinteinen rantalomakohde tai eksoottinen ja harvinaisempi lomakohde.

Lomalla halutaan tutustua alkuperäiseen paikalliseen elämään ja ruokaan sekä kulttuuriin. Samanaikaisesti halutaan fyysisiä aktiviteetteja. Hotellien tarjoamat treenitunnit ovat hyvin kysyttyjä, ja lisäksi moni haluaa treenata luonnossa ja tutustua lomakohteeseen luonnon kautta. Kaikki missä ollaan tekemisissä paikallisten kanssa, koetaan kiinnostavana.

Risteilyt kiinnostavat suomalaisia entistä enemmän
Jo viime vuoden puolella alkanut risteilytrendi on vahvistunut kun katsoo talven, kevään ja kesän varaustilannetta. Tämän talven uutuusristeilylle, joka lähtee Dubaista, on myyty ennätysmäärä paikkoja. Läntisellä Karibialla risteillään eniten talvella ja kysytyimmät risteilyt lähtevät Miamista ja Fort Lauderdalesta. Kesäksi myydään eniten Barcelonasta lähteviä risteilyjä, joilla viikon aikana pysähdytään mm. Palma de Mallorcalla ja Italiassa. Maailman suurin, upouusi, risteilyalus Harmony of the Seas aloittaa kesällä risteilyt Välimerellä.

Omalta terassilta halutaan pulahtaa suoraan uima-altaaseen
Yhä useampi hotelli tarjoaa nykyään nk. Swim Out -mahdollisuuden, joka tarkoittaa sitä, että omasta huoneistosta on suora käynti uima-altaalle tai jopa oma uima-allas. Tjäreborgin tarjonnassa on yli 60 hotellia, joissa on huoneita omalla altaalla tai käynnillä suoraan altaaseen. Uutta on se, että nykyään ei tarvitse asua luksus-hotellissa saadakseen oman uima-altaan tai suoran käynnin altaalle. Melkein kaikissa Tjäreborgin omissa Sunwing- ja Sunprime-hotelleissa on tällaisia huoneistoja ja esim. Casa Cook lifestyle-hotellin kaikista huoneistoista on suora käynti uima-altaalle.

Comments Off on Tjäreborg: Vuoden 2016 viisi matkailutrendiä