Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
19
Jan '16

:TJÄREBORG: Suuri kesälomatutkimus: Kreikka on kiinnostavin kesälomakohde kaikissa Pohjoismaissa

cttsog4o1ohyo1km99vp

Rethymnon, Kreeta

Suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten mielestä ensi kesän kiinnostavimmat rantalomakohteet ovat Kreikassa. Mallorca on edelleen kakkossuosikki edellisvuosien tapaan kaikissa muissa Pohjoismaissa paitsi Suomessa. Mallorca kiinnostaa ruotsalaisia lähes yhtä paljon kuin Kreikka.Suomalaiset pitävät toiseksi kiinnostavimpana kesälomakohteena Kroatiaa. Tämä ja moni muu matkailutrendi selviää Tjäreborgin ja sen pohjoismaisten sisaryhtiöiden tekemästä kesälomakyselystä, johon vastasi joulu-tammikuun vaihteessa 35 000 pohjoismaalaista*.

Kreikka on ollut vuosikymmenien ajan suosituin kesälomakohde kaikissa Pohjoismaissa ja Kreikka säilyttää suosionsa myös ensi kesänä tutkimuksen tulosten perusteella. Kreikkaa pidetään erityisen kiinnostavana matkakohteena Norjassa ja Tanskassa, joissa 35 % kyselyn vastanneista kertoo Kreikan olevan kiinnostavin rantalomakohde ensi kesänä. Ruotsissa Kreikka ja Mallorca koettiin lähes yhtä kiinnostavina. Mallorca sai vain neljä prosenttia vähemmän kannatusta kuin Kreikka. Mallorca kiinnostaa toiseksi eniten myös Norjassa ja Tanskassa, lähes 25 %:n kannatuksella. Suomessa toiseksi kiinnostavin kesälomakohde on Kroatia, joka saa lähes neljänneksen äänistä ja on selvä nousija suosikkien joukossa. Kroatia on kolmantena Ruotsissa ja Norjassa, kun taas Tanskassa kolmatta sijaa pitää Turkki. Suomalaisten mielestä kolmanneksi kiinnostavin kesälomakohde on Mallorca.

TOP 5 -rantalomakohteet Pohjoismaissa:

Suomi Ruotsi Norja Tanska
Kreikka Kreikka Kreikka Kreikka
Kroatia Mallorca Mallorca Mallorca
Mallorca Kroatia Kroatia Turkki
Turkki Turkki Turkki Kypros
Kypros Kypros Kypros Kroatia


Rantalomat ulkomaille on suosituin matkailumuoto kesällä. Suurin ero pohjoismaalaisten välillä on kaupunkilomien suosiossa.
Pohjoismaissa ollaan eniten kiinnostuneita rantalomamatkoista ulkomaille. Norjassa lähes 83 % kyselyyn vastanneista kertoo olevansa ensisijaisesti kiinnostunut ulkomaille suuntautuvasta rantalomamatkasta. Kaupunkilomat ulkomaille kiinnostavat toiseksi eniten kaikkia muita pohjoismaalaisia paitsi ruotsalaisia, jotka lomailevat mieluummin kotimaassa. Suomalaisia kiinnostavat kaupunkimatkat huomattavasti enemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Suomalaisista 27,3 % kertoo olevansa ensisijaisesti kiinnostunut ulkomaille suuntautuvista kaupunkilomista vastaavan luvun ollessa Norjassa 5,6 % ja Tanskassa 8,6 %. Kotimaan matkailu on kolmanneksi kiinnostavin Suomessa ja Tanskassa norjalaisten suosiessa mökkilomaa.

Näin pohjoismaalaiset vastasivat, kun heiltä kysyttiin, mistä he ovat ensisijaisesti kiinnostuneita ensi kesän lomamatkaa suunnitellessaan:

Suomi Ruotsi Norja Tanska
Rantalomista ulkomailla 59,3 % 73,0 % 82,7 % 79,9 %
Kaupunkilomista ulkomailla 27,3 % 6,4 % 5,6 % 8,6 %
Risteilylomista Välimerellä tai Karibialla 2,8 % 3,2 % 3,5 % 3,5 %
Kotimaan matkailusta 6,3 % 9,6 % 3,6 % 4,8 %
Mökkilomasta 4,3 % 7,8 % 4,6 % 3,1 %


Kaikki pohjoismaalaiset jakavat lomatunnelmia loman aikana eniten Facebookissa
Facebook on käytetyin kanava lomatunnelmien jakamiseen loman aikana. WhatsApp on suomalaisten keskuudessa erittäin suosittu kanava lomatunnelmien jakamiseen, kun taas muut pohjoismaalaiset käyttävät WhatsApp’ia hyvin vähän. Sähköposti on melko tärkeä kanava kaikille pohjoismaalaisille, kun taas Instagramin käyttö on selvästi suosituinta ruotsalaisten ja norjalaisten keskuudessa. Kaikkein vähiten lomatunnelmia jakavat sosiaalisessa tai sähköisissä kanavissa tanskalaiset, joista 50,2 % kertoo, etteivät he käytä lainkaan sosiaalisen median kanavia lomatunnelmien jakamiseen.

Näin pohjoismaalaiset käyttävät eri kanavia lomatunnelmien jakamiseen loman aikana:

Suomi Ruotsi Norja Tanska
Instagram 12,3 % 28,0 % 24,2 % 7,5 %
Facebook 47,9 % 51,6 % 59,6 % 38,7 %
Twitter 2,2 % 1,3 % 1,3 % 0,6 %
Sähköposti 26,9 % 10,6 % 14,5 % 16,5 %
WhatsApp 34,6 % 6,5 % 3,5 % 1,5 %
Snapchat 1,3 % 4,0 % 28,6 % 4,6 %
Jotain muuta sosiaalista mediaa 1,1 % 2,2 % 1,8 % 1,6 %
En käytä sosiaalista mediaa 29,7 % 34,7 % 26,0 % 50,2 %

Suomalaisista 68 % käyttää kesälomatkaan yhtä paljon tai enemmän rahaa kuin viime vuonna
Noin 70 % kaikista kyselyyn vastanneista ja ensi kesänä lomamatkaa suunnittelevista pohjoismaalaisista arvioi käyttävänsä ensi kesän lomamatkaan rahaa yhtä paljon tai enemmän kuin viime vuonna. Viidennes vastaajista ei vielä osaa arvioida käytettävää rahasummaa. Kyselyyn vastanneista ruotsalaisista ja tanskalaisista 3,8 % kertoo, ettei aio matkustaa ensi kesänä ollenkaan.

Näin pohjoismaalaiset vastasivat kysymykseen ”Suunnittelen käyttäväni ensi kesänä lomamatkaan rahaa”:

Suomi Ruotsi Norja Tanska
Yhtä paljon kuin viime vuonna 54,0 % 55,2 % 53,8 % 58,4 %
Vähemmän kuin viime vuonna 8,9 % 6,8 % 9,2 % 6,0 %
Enemmänkuin viime vuonna 14,1 % 14,1 % 16,7 % 11,8 %
En tiedä 20,6 % 19,5 % 18,4 % 19,0 %
En halua vastata 1,1 % 0,6 % 0,4 % 1,1 %
En aio matkustaa ensi kesänä 1,3 % 3,8 % 1,5 % 3,8 %

*Suureen kesälomakyselyyn on vastannut 35 000 Tjäreborgin ja sen sisaryhtiöiden Vingin ja Spiesin asiakaspaneeliin kuuluvaa henkilöä. Suomessa vastaajia oli 7 000, Ruotsissa 6 000, Norjassa 8 400 ja Tanskassa 13 000. Kysely suoritettiin joulukuun 2015 viimeisellä viikolla ja tammikuun 2016 kahdella ensimmäisellä viikolla. Asiakaspaneeliin voivat ilmoittautua kaikki matkailusta kiinnostunut henkilöt ilman että on matkustanut ko. matkanjärjestäjällä.

 

Comments Off on :TJÄREBORG: Suuri kesälomatutkimus: Kreikka on kiinnostavin kesälomakohde kaikissa Pohjoismaissa