Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
8
Jan '16

Vuoden Retkikohde 2016 -tittelistä kisaa 10 kohdetta

28299023-7683-438e-a8b1-a168d823c225-main_image

Vuoden retkikohde 2016 -kilpailun teema on retkeilyvesistö. Kuva: Messukeskus

Vuoden Retkikohde 2016 -kilpailun finaali on käynnissä, ja 5000 euron palkinnosta kilpailee yhteensä kymmenen kohdetta. Vuoden Retkikohde valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessa www.goexpo.fi/vuodenretkikohde. Tämän vuoden kilpailun teemana on retkeilyvesistö.

Vuoden retkikohde -finaalissa on mukana luontoretkeilyyn sopivia vesistöjä, joissa on tarjolla retkeilypalveluita ympärivuotisesti. Palveluita ovat esimerkiksi reitit, rantautumis- ja nuotiopaikat, kanoottien, SUP-lautojen, retkiluistimien ja potkukelkkojen vuokraus, alkeiskurssit, ohjatut melonta- ja kalastusretket sekä varustekuljetukset, majoitus ja ruokailut.

Vuoden Retkikohde 2016 -finaalissa ovat:

Etelä-Saimaa
Inarijärvi
Kalajoki
Koloveden kansallispuisto
Lentua
Linnansaaren kansallispuisto
Päijänteen kansallispuisto
Raahen saaristo
Saaristomeren kansallispuisto
Tuusulanjärvi

Voittaja esittäytyy GoExpo-messuilla

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki retkeilystä ja luonnossa liikkumisesta innostuneet saivat lähettää ehdotuksia Vuoden Retkikohteeksi. Ehdotuksia tuli yli 100 henkilöltä, ja ehdotettuja kohteita oli lähes 50. Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsi ehdotuksista kymmenen finalistia. Raati huomioi valinnassa palveluiden lisäksi mm. kohteen saavutettavuutta ja viimeaikaisia uudistuksia.

Kilpailun raatiin kuuluvat retkeilytoimittaja Mikko Lamminpää (raadin puheenjohtaja), viestintä- ja markkinointipäällikkö Panu Könönen (Suomen Latu ry), erikoissuunnittelija Tapani Mikkola (Metsähallitus, Luontopalvelut), vapaaehtoistyön koordinaattori Päivi Anttonen (Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry) ja päätoimittaja Petri Laine (RETKI – the Finnish Outdoor Magazine).

Nettisivuilta www.goexpo.fi/vuodenretkikohde löytyy esittely jokaisesta finalistikohteesta sekä linkki äänestyslomakkeelle. Äänestys netissä päättyy sunnuntaina 16.2.2016 ja äänestystulos julkistetaan GoExpo-messujen avajaispäivänä 4.3.2016. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendin lisäksi osastopaikalla GoExpossa 4.-6.3.2016.

Kilpailu kannustaa retkeilemään ja liikkumaan luonnossa

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kahdennentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Suomen Messusäätiön palkintostipendi on tarkoitettu kohteen toiminnan kehittämiseen ja kävijöiden hyödyksi, esimerkiksi uuden nuotiopaikan rakentamiseen tai nettisivujen parantamiseen.

Viime vuoden teema olivat retkeilypalvelu, ja silloin tittelin voitti Mäntyharju-Repovesi reitit.

www.goexpo.fi ja www.facebook.com/goexpo.fi

GoExpoon kuuluvat Outdoor, Fillari, Kunto, Golf ja Ball Sports-messut. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4.-6.3.2016. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Kuva&Kamera -messuihin ja Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain noin 400 000 eurolla stipendejä, apurahoja ja palkintoja suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnettuja Messusäätiön palkintoja ovat Vuoden Retkikohde -palkinnon ohella mm. Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Comments Off on Vuoden Retkikohde 2016 -tittelistä kisaa 10 kohdetta