Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
31
Dec '15

Espanja ja itäinen Eurooppa – suosituimmat kohteet 2015

ucjw5zmc6afd9rxwp6ow

Vuoden 2015 suosituimpia matkakohteita olivat Euroopan suurkaupungit. Itäinen Eurooppa kasvatti suosiotaan, mutta vuoden odottamattomin uutuus oli Tokio. Nettimatkatoimisto Travellink on analysoinut vuoden 2015 matkat ja saanut selville vuoden suosituimmat matkakohteet.

Vuosi 2015 oli hyvä matkustusvuosi. Dollarin ja punnan kallistumisesta huolimatta pohjoismaalaiset matkustivat enemmän kuin koskaan aiemmin. Suosituimpia kohteita olivat Espanja, Englanti ja Itä-Eurooppa. Myös Aasia ja Yhdysvallat ovat edelleen suosittuja. Dollarin kallistumisen vastineeksi tarjolla oli entistä enemmän ja edullisempia lentoja sekä Yhdysvaltoihin että Aasiaan.

Espanja kärjessä – katseet idässä

Suosituimpien matkakohteiden kärjessä on tuttuja suurkaupunkeja, kuten Lontoo, Amsterdam ja Berliini. Maiden osalta Espanja pitää vahvaa kärkisijaa pohjoismaalaisten suosituimpana kohteena. Selkeä kasvava trendi on matkustaminen Euroopan itäisiin osiin – niin Istanbul kuin Budapest kipusivat monta sijaa ylöspäin edellisvuodesta.

Kymmenen suosituimman kohteen ulkopuolella matkat Tallinnaan, Riikaan, Gdanskiin ja Poznańiin Puolassa kasvoivat prosentuaalisesti merkittävästi, yli 200 prosenttia. Ennakoimme trendin jatkuvan myös vuonna 2016, jolloin Puolan Wrocław on Euroopan kulttuuripääkaupunki.

-Itä-Euroopassa on kaunista ja edullista, ja sinne on helppo matkustaa. Vuoden 2015 matkustustrendien perusteella arvioin, että yhä useammat löytävät uusia matkakohteita esimerkiksi Puolasta ja Baltiasta, kertoo Travellinkin Maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Euroopan ulkopuolella Thaimaa on edelleen suosittu, vaikka Phuket on laskenut muutaman sijoituksen edellisvuodesta. Uutuus kymmenen parhaan joukossa on Tokio, joka nousi kokonaiset 20 sijoitusta. Matkat Tokioon lisääntyivät lähes 70 prosenttia vuodesta 2014. Yksi selitys voi olla suorien lentojen määrän kasvu Pohjoismaista Japaniin. Erityisesti Finnair on panostanut Aasian lentoihin.

Top 10 vuonna 2015

Suosituimmat suurkaupungit 2015Sulkeissa oleva luku on viime vuoden sijoitus. Suosituimmat kaukomatkat 2015
1.Lontoo (1)

2.Amsterdam (5)

3.Berliini (3)

4.Barcelona (4)

5.Pariisi (2)

6.Malaga (6)

7.Budapest (10)

8.Istanbul (9)

9.Praha (8)

10.Rooma (7)

1.Bangkok (1)

2.New York (2)

3.Dubai (3)

4.Beirut (8)

5.Tel Aviv (5)

6.Los Angeles (4)

7.Miami (7)

8.Teheran (11)

9.Phuket (6)

10.Tokio (20)

Tilasto perustuu noin miljoonaan ostettuun matkaan Pohjoismaissa 28.12.2015 asti.

Comments Off on Espanja ja itäinen Eurooppa – suosituimmat kohteet 2015