Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
29
Dec '15

Suomalainen liikematkustaja yöpyy tutuissa hotelleissa

nsb2hbxwgnqccz6zexod

Nuori sukupolvi suosii kotimajoitusta

Travellink Liikematkat on selvittänyt⃰ suomalaisen liikematkustajan majoitusvalinnat vuonna 2015. Suosikkien kärjessä ovat suuret, tutut hotelliketjut. Jakamistalous haastaa liikematkahotelleja, sillä nuorempia liikematkustajia kiinnostaa nyt myös Airbnb-tyyppinen kotimajoitus. Suomalaisen liikematkustajan majoitusbudjetti on Pohjoismaiden pienin.

Suomalaisten liikematkustajien suosituimmat kotimaan kohteet ovat Helsinki, Oulu, Tampere, Rovaniemi tai Joensuu. Kotimaassa liikematkustaja majoittuu ylivoimaisesti eniten Sokos-hotelleihin. Toiseksi suosituimpia ovat Scandicin hotellit ja kolmannella sijalla Cumulus-ketjun hotellit.

Pohjoismaiden kohteista suomalainen liikematkustaja matkustaa eniten Tukholmaan, Kööpenhaminaan ja Osloon. Suomalaisten suosimat hotelliketjut Pohjoismaissa ovat Scandic ja Radisson. Euroopan matkoillaan suomalainen liikematkustaja valitsee Radissonin tai Hiltonin.

”Suomalainen liikematkustaja käyttää mielellään tuttuja hotelliketjuja ja arvostaa työnantajan suomaa mahdollisuutta hyödyntää kanta-asiakasohjelmia. Yrityksen sopimushotelleista valitaan ne hotellit, jotka sijaitsevat järkevimmillä paikoilla kohteeseen nähden. Nuoret liikematkustajat eivät arvosta enää hienoja bisneshotelleja, vaan heille vapaus ja toiminnallisuus ovat tärkeintä. He suosivat jo lomamatkoiltaan tuttua käyttäytymismallia, Airbnb-majoitusta tai kodintyyppistä vaihtoehtoa, johon ruoka voidaan hakea vaikka kulmakaupasta”, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Suomalaisten liikematkustajien Top-5-hotelliketjut

Suomen kohteet 2015 Pohjoismaiset kohteet 2015 Euroopan kohteet 2015
1.Sokos Scandic Radisson
2.Scandic Radisson Hilton
3.Cumulus Clarion Ibis
4.Holiday Inn Hilton Marriott
5.Radisson First Hotel Novotel

Suomalaisten kokous- ja tapahtumamatkojen suosituimpia kohteita ovat Berliini, Praha, Budapest, Amsterdam ja Barcelona. ”Ryhmämatkoille hotellit valitaan paikan, ajan ja asiakkaan budjetin mukaan. Ryhmäpuolella eivät välttämättä korostu ketjuhotellit, koska paikalliset yksityiset hotellit antavat yleensä myös erittäin kilpailukykyisiä hintoja”, jatkaa Väänänen.

Suomalainen liikematkustaja käyttää majoitukseen liikematkallaan keskimäärin 240 euroa, mikä on vähemmän kuin missään muussa Pohjoismaassa. Eniten majoitukseen käyttävät tanskalaiset liikematkustajat, keskimäärin 470 euroa/liikematka.

Comments Off on Suomalainen liikematkustaja yöpyy tutuissa hotelleissa