Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
23
Dec '15

Matkatutkimus: Näistä maista palataan jouluksi Suomeen – Top 10 -listan kärjessä SveitsiSwiss-flag

Yli miljoona suomalaista asuu ulkomailla ja moni saapuu joulunviettoon takaisin kotiin. Lentohakutilastojen valossa yleisin lähtömaa ulkosuomalaisilla on Sveitsi. Joulua taas paetaan tänä vuonna eniten Espanjaan.

Hintavertailusivusto Vertaa.fi selvitti, mistä maista suomalaiset palaavat kotimaahan joulunviettoon, ja mitkä maat ovat suosituimmat vuodenvaihteen matkakohteet. Tutkimuksessa tarkasteltiin kaikkia joulun ja uudenvuoden ajalle tehtyjä lentohakuja.

Jouluksi kotiin Sveitsistä, Iso-Britanniasta ja Thaimaasta

Moni ulkomailla asuva suomalainen suuntaa jouluksi Suomeen ystävien ja perheen luokse. Yllättäen eniten suomalaisia on matkahakujen mukaan tulossa joulunviettoon Sveitsistä (16 %). Seuraavaksi eniten suomalaisia saapuu kotiin Iso-Britanniasta (11 %) ja Thaimaasta (8 %).

– Arvioiden mukaan ulkomailla asuu yli miljoona suomalaista. Vuodenvaihteeksi halutaan takaisin kotiin viettämään perinnejoulua. Tämä näkyy selvästi Vertaa.fi:n lentohakujen määrissä ja kohdevalinnoissa, Compare Groupin COO Mark Gaasbeek kertoo.

Top 10 -lähtömaiden listalta löytyvät myös Itävalta, Ruotsi, Saksa, Tanska, Arabiemiirikunnat, Italia ja Irlanti.

Joulu ulkomailla – Top 10 -listalla uusia kohteita

Joulunviettoa paetaan tänäkin vuonna ulkomaille ja suosikkikohteiden kärjessä jatkavat Espanja (11 %), Thaimaa (11 %)  sekä Yhdysvallat (9 %). Vuodenvaihteen uusia kiinnostavia kohdemaita ovat Saksa ja yllättäen Kosovo.

– Suomalaiset ovat tänä vuonna hakeneet joulun ja vuodenvaihteen lentoja lämpimiin kaukokohteisiin, mutta aiempaa enemmän myös erikoiset kaupunkikohteet kiinnostavat, Vertaa.fi:n maajohtaja Mark Gaasbeek arvioi.

Espanjassa suosituin kaupunkikohde on Malaga ja Yhdysvalloissa Miami. Joulua Thaimaassa viettävät lentävät Bangkokiin ja kaupunkilomailun lisäksi houkuttelevat suositut rantakohteet kuten Hua Hin, Phuket ja Krabi.

Vertaa.fi-tutkimuksessa tarkasteltiin kaikkia joulun ja uudenvuoden väliselle ajalle  (23.12.2015-2.1.2016) tehtyjä lentohakuja. Tutkimusajankohta oli 2.11.-2.12.2015.

Tutkimustietoa löytyy tarkennettuna osoitteessa: http://www.vertaa.fi/lentoliput/news/joulututkimus/

Comments Off on Matkatutkimus: Näistä maista palataan jouluksi Suomeen – Top 10 -listan kärjessä Sveitsi