Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
30
Sep '15

Tjäreborg: Kesän 2016 toivotuin uutuus – tilauslento Kroatiaan

hknjo6yrmxzulgd5qivw

Yksi Tjäreborgin kesän 2016 tärkeimmistä uutuuksista on tilauslento Kroatiaan. Adrianmeren rannikon lomakohteet Split ja Makarska Riviera sekä Hvarin saari ovat olleet Tjäreborgin pakettimatkatarjonnassa jo vuosina 2004 – 2009. Kroatian rantalomakohteet ovat tehneet uuden nousun ja pystyäkseen vastaamaan suureen kysyntään, aloittaa Tjäreborg ensi kesänä uudestaan tilauslennot Kroatiaan.

Kroatian matkojen kysynnän kasvu on huomattu Tjäreborgilla selvästi tänä kesänä. Reittilennoilla tehtäviä Kroatian matkoja on myyty ennätysmäärä ja suosituimmat lomakohteet ovat olleet Makarska Rivieran lomakohteet kuten Baska Voda, Brela, Makarskan kaupunki sekä Hvarin saari ja Dalmatian maakunnan pääkaupunki Split. Suosikkien listalla on myös Dubrovnik.

Suuresta Kroatian matkojen kysynnästä johtuen tulee Tjäreborgin ohjelmistoon ensi kesänä tilauslennot Kroatian Splitiin, jonne lennetään kerran viikossa 11.5. – 28.9.2016. Näin tarjonnassa on laaja valikoima Kroatian matkoja, sekä joustavasti reittilennolla että vaivattomasti tilauslennolla. Tilauslento-ohjelmistoon tulevat Split, Gradac, Hvarin saari sekä Makarska Rivieran suosituimmat rantalomakohteet. Adrianmeren kristallinkirkkaat ja puhtaat vedet houkuttelevat myös perheitä ja pystyäkseen vastaamaan lapsiperheiden tarpeisiin tulee tarjontaan uusi lomakohde, Brač -niminen saari, missä on Tjäreborgin Family Garden -perhehotelli.

Uutuuskohde Brač ja Family Garden -perhehotelli
Brač on Keski-Dalmatian suurin ja Adrianmeren kolmanneksi suurin saari. Vihreä Brač on yksi Kroatian aurinkoisimmista saarista ja se on tunnettu monista upeista rannoistaan. Bračin tunnetuin paikka on saaren eteläosassa sijaitseva Bol ja siellä Zlatni rat eli Kultainen niemeke. Tämä kullanvalkoinen ranta on koko Kroatian ja Adrianmeren tunnetuin ja kaunein ranta.

– Kroatian tilauslentojen ottaminen takaisin tarjontaamme on minulle erityisen tärkeä ja iloinen asia. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle suomalaiselle tilaisuuden tutustua uskomattoman kauniiseen Kroatian rannikkoon ja sen idyllisiin lomakohteisiin. Family Garden Waterman Resort Supetrus -perhehotellin myötä pystymme huomioimaan lapsiperheiden tarpeet entistä paremmin, kertoo Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel.

Uutuutena myös Kroatian Istrian niemimaan suosituimmat lomakohteet
Istrian niemimaan pääkaupunkiin Pulaan on ensi kesänä Helsingistä kolme viikoittaista suoraa reittilentoa. Tästä johtuen lisää Tjäreborg reittilennoilla tehtävien Kroatian matkojen tarjontaansa Istrian niemimaan länsirannikollasijaitsevat suositut lomakohteet, joita ovat Opatija, Rovinj, Vrsar ja Porec.

Monta syytä matkustaa Kroatiaan
Lentomatka Kroatiaan kestää vain noin kolme tuntia. Lyhyen lentomatkan lisäksi Kroatia kiehtoo kauneudellaan, luonnollaan ja puhtailla uimavesillään.

Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel kertoo hänen mielestään viisi tärkeää syytä, joiden ansiosta Kroatiasta on tullut erityisen suosittu lomakohde suomalaisten keskuudessa:

1. Kristallinkirkkaat ja puhtaat uimavedet
Silmiin pistävintä Kroatian Dalmatian rannikolla ovat kristallinkirkkaat ja puhtaat uimavedet sekä turkoosinvärinen meri. Kroatiassa onkin 116 Sinilipulla varustettua uimarantaa. Sinilippu on kestävää matkailua tukeva kansainvälinen ympäristösertifikaatti, joka myönnetään ympäristöstään huolta pitäville, korkeatasoisille uimarannoille. Kirkkaat vedet tarjoavat myös erinomaiset mahdollisuudet sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

2. Luonto ja kansallispuistot
Upean rannikon lisäksi Kroatia on tunnettu kauniista luonnostaan ja kansallispuistoistaan. Yksi suosituimmista on Krkan kansallispuisto. Krka-joen seitsemän vesiputousta ja vehreä luonto tekevät lähtemättömän vaikutuksen kävijäänsä. Makarska Rivieran kaunis rannikko viehättävine uimapoukamineen houkuttelee myös patikointiin.

3. Kaunis saaristo
Satumaisen kaunis saaristo Dalmatian rannikon lähellä on yksi Kroatian suurimmista matkailuvalteista. Hyvien lautta- ja katamaraaniyhteyksien ansiosta loman aikana voi tutustua useampaankin pittoreskiin saareen ja niiden keskiaikaisiin kaupunkeihin. Tunnelmaa ja maisemien kauneutta on vaikea kuvailla – ne pitää kokea itse!

4. Gastronomia
Monille Kroatiaan matkustaville ateriointi on yksi loman kohokohtia. Tarjolla on tuoreista, korkeatasoisista aineksista valmistettuja ruokia ja kala- ja äyriäisruokien ystäviä hemmotellaan Adrianmerestä pyydetyillä herkuilla. Kroatian lähinaapuri Italia on vaikuttanut suuresti kroatialaiseen keittiöön ja monen ravintolan ruokalista onkin hyvin italialaissävytteinen.

5. Monipuolisuus
Kroatiassa voi yhdistää kaupunkiloman, rantaloman ja aktiiviloman. Lomakohteita on useita ja tarjonnassa on rauhallisia rantalomakohteita, historiallisia kaupunkeja sekä monipuolisia saaria. Olipa lomakohde mikä tahansa, on aina tarjolla myös uimarantoja kristallinkirkkaan veden äärellä. Uimisen, sukeltamisen ja snorklauksen lisäksi on tarjolla muitakin aktiviteetteja kuten patikointia ja pyöräilyä.

 

Comments Off on Tjäreborg: Kesän 2016 toivotuin uutuus – tilauslento Kroatiaan