Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
31
Aug '15

Matkavekka: Kaupunkilomalle omatoimisesti vai matkanjärjestäjän avulla?

m6jhzd2wk3gfxiuh4aez

Loma lähestyy ja matkakuume orastaa? Moni harkitsee näin syksyllä piipahtavansa vaikkapa jossain Euroopan kiinnostavassa kaupungissa. Mutta varatako itse lennot ja majoituksen, vai valitako valmis kaupunkiloma, siinäpä pulma. Vaikka ensisilmäyksellä ei eroa vaikuttaisi juuri olevan, niin tarkemmin tarkasteltuna on kuluttajan asema matkan varaajana hyvinkin erilainen.

Matkanjärjestäjän kaupunkilomaan on usein paketoitu mukaan lennon ja majoituksen lisäksi muita elementtejä. Hintaan kuuluu yleensä kuljetus lentokentältä hotelliin sekä takaisinpäin. Matkanjärjestäjän edustaja on myös paikan päällä matkakohteessa antamassa kullanarvoisia vinkkejä ja neuvoja. Me Matkavekassa olemme suunnitelleet myös aikataulut mahdollisimman sujuviksi, ettei odotteluun kulu turhaa aikaa.

Suurin ero itse varattujen lentojen ja hotellin sekä valmiin kaupunkiloman välillä on kuitenkin kuluttajansuoja. Matkanjärjestäjä vastaa koko kaupunkilomapaketista heti sen jälkeen, kun matkustaja on maksanut matkastaan varausmaksun. Matkustaja voi luottaa siihen, että hänellä on asianmukaisesti varatut lennot sekä majoitus kohteessa. Matkustaja voi myös peruuttaa matkansa ennen matkan alkua ylivoimaisen esteen sattuessa. Jos matkan aikana sattuu kommelluksia, on matkanjärjestäjällä avustamisvelvollisuus. Se ulottuu jopa uuden kotimatkan järjestelyihin, jos alkuperäinen paluu estyisi vaikkapa tapaturman tai muun pakottavan syyn vuoksi.

Lennot ja hotellin erikseen hankkinut matkustaja on sopimussuhteessa erikseen kunkin matkakomponentin tarjoajan kanssa. Lennosta tehdään sopimus lentoyhtiön kanssa ja sopimusta säätelevät kunkin lipputyypin säännöt. Majoitussopimus tehdään hotellin kanssa, jonka erilaiset hintatyypit myös määrittävät kuluttajalle erilaisia oikeuksia mm. peruutustapauksissa. Jos hotellihuone ei ole toiveen mukainen, saa paremman huoneen yleensä vain maksamalla uuden huoneen hinnan. Eli – jos matkalla sattuu jotain, matkustaja vastaa itse asioiden selvittelystä.

Kannattaa siis seuraavaa kaupunkilomaa suunnitellessa miettiä, ostaako helpon ja turvallisen loman vai yllätyksiä täynnä olevan seikkailun. Matkavekan valkoimasta löydät matkoja lähelle ja kauas – aina luotettavastii.

Tutustu Matkavekan syksyisiin kaupunkilomiin, valikoimassa mm. Berliini, Pariisi, Praha, Budapest ja paljon muita. Katso kaikki: https://www.matkavekka.fi/ohjelmalliset-kaupunkilomat

Comments Off on Matkavekka: Kaupunkilomalle omatoimisesti vai matkanjärjestäjän avulla?