Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
27
Aug '15

HimosLomat saavuttamassa kesäkausien kävijämääräennätyksensä

DCIM100MEDIADJI_0051.JPG

Eloisa festivaali– ja muu tapahtumatarjonta innosti väkeä osallistumaan HimosLomat Oy:n tapahtumiin vaihtelevasta kesäsäästä piittaamatta. Himos Park -tapahtumapuiston kehitystyö jatkui edelleen ja alueelle rakennettiin muun muassa lisää terassitilaa ja katettu Tent Stage -katsomo. Kesäkauden arvioitu kävijämäärä kohoaa noin 141000 kävijään.

Himoksen kesäkausi huipentuu 31.8. Linkin Parkin The Hunting Party Tour keikkaan. Tämän kesän hittejä ovat uudenlaiset tapahtumat, kuten megakonsertit ja kilpailutapahtumat. Lisäksi Himos Festival Oy:n tuottamat festivaalit saivat jälleen lisää kävijöitä viime vuosiin verrattuna. Yleisöennätykseen kohosivat Iskelmä festivaali (35000 kävijää) ja Jysäri festivaali (15000 kävijää). Myös Himos Juhannus festivaali veti peräti 44 000 kävijää. Ainoastaan hiphop-festivaali Pipefest jäi jälkeen tavoitteistaan.

Kesän isot konsertit, kuten Eppu Normaalin ja Linkin Parkin keikat nostavat entisestään kävijämäärää. Myös Keski-Suomessa ajettava Neste Oil Rally toi runsaasti rallivieraita seuraamaan kilpailua ja majoittumaan. Tänä vuonna ajettiin kaksi erikoiskoetta Himoksen maisemissa. Lisäksi uusi tapahtuma SM-Sprint Triathlon järjestettiin Himos Parkissa ja Patajoentiellä. Samana viikonloppuna alueella oli myös V8-autotapahtuma. Yhdistysten ja järjestöjen Himoksella järjestettävistä kesätapahtumista New Wine teki tänä vuonna kävijäennätyksensä.

”Himos Parkin palveluiden ja tapahtumaosaamisemme kehitystyön myötä olemme valmiita tuottamaan tapahtumia ja tilaisuuksia monipuolisesti. Muutamia mielenkiintoisia yhteistyökuvioita on jo suunnitelmissa; parhaillaan käydään keskusteluja ensi kauden tapahtumien järjestämisestä yritysten, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Lisäksi tavoitteenamme on kehittää 1–2 uutta festivaalia Himokselle”, sanoo toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju, HimosLomat Oy:stä.

Himos Park – täyden palvelun tapahtumapuisto

HimosLomat on viimeisten vuosien ajan systemaattisesti kasvattanut tapahtumatoimintaansa Himoksella. Merkittävin investoinnin kohde on monimuotoisen tapahtuma-alueen rakentaminen Keski-Suomeen. Iso ravintolarakennus Terassi Riemu sekä uudet alueelle rakennetut terassialueet sekä katettu katsomotila ovat olleet tervetulleita ja käytännöllisiä kokonaisuuksia kesän oikukkaiden säidenkin takia.

Kesän majoitusmäärät tavoittavat talven tasoa

Himoksen keskeisen sijainnin lisäksi monipuoliset majoitusmahdollisuudet ovat avain menestykseen. HimosLomat Oy:llä on vuokravälityksessä lähes 400 huvilaa ja mökkiä. Vuodepaikkoja on lähemmäs 4000 ja majoitusvaihtoehtoina niin hotellihuoneita, eri kokoisia ja tasoisia mökkejä sekä luksushuviloita. Kuvaavaa on, että majoitusvuokrauksista kesäkauden osuus on 48 prosenttia ja talvisesongin osuus 52 prosenttia, joten Himoksen ympärivuotinen toiminta on entistä vakiintuneempaa. HimosLomat työllistää ympäri vuoden henkilötyötunteina laskettuna noin 70 työntekijää.

Golfpelaajien määrä kasvoi 30 prosenttia viime kauteen verrattua

Maltilla toissa kesänä käynnistetyn täysmittaisen golfkentän toiminta on ollut entistä aktiivisempaa. Himos-Patalahti Golf Oy:n kenttä on suunniteltu vaihtelevaan maastoon ja luonnonkauniin alueen korkeuseroja on sopivasti hyödynnetty. Alueen kokonaispinta-ala on 118 hehtaaria, josta golfkentän osuus on 64 hehtaaria.

Comments Off on HimosLomat saavuttamassa kesäkausien kävijämääräennätyksensä