Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Wed
26
Aug '15

Kolea kesä houkutteli aurinkoon – Barcelona suomalaisten ykköskohde

bb8375c0afd2c9f0_800x800ar

 

Malaga. Kuva: Karlis Dambrans

Viileä kesäsää sai suomalaiset suosimaan aurinkoisempia maisemia kesälomien aikana. Lämpimämpiä kelejä haettiin pääasiassa Euroopasta – kymmenen haetuimman kohteen joukkoon mahtui ainoastaan yksi kohde muualta kuin Euroopasta. Matkahakukone momondo.fi listasi suomalaisten haetuimmat kohteet kuluneen kesän osalta. 

Kesän suosituimpiin kohteisiin lukeutui monia perinteisiä lomakaupunkeja, kuten Berliini, Lontoo ja New York. Kesäsään todellisen laidan selkeytyessä suomalaiset hakeutuivat myös Itä-Euroopan helteisiin: heinä- ja elokuussa suosituimpien kohteiden listoille nousi myös historiallinen Budapest, eikä Prahakaan jäänyt kauas kymmenen haetuimman kohteen joukosta. Aurinkoisen Espanjan Barcelona ja Malaga pysyivät listan kärjessä läpi kesän.

”Suosituimmista kesäkohteista selviää, että suomalaisia kiinnostaa selkeästi lämmön lisäksi myös kaupunkikohteiden kulttuurilliset kokemukset esimerkiksi Barcelonassa ja Roomassa. Todellisista rantakohteista nousi esiin ainoastaan Malaga esimerkiksi Turkin, Kreikan ja Thaimaan kohteiden jäädessä alemmille sijoille”, selventää momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen . ”Olemme huomanneet, että löhöilyn sijaan pitkän kesäloman keskellä halutaan usein vaikkapa shoppailemaan tai katsastamaan nähtävyyksiä.”

Kaukomatkojen suosio vähentynyt taloustilanteen myötä

Heikentynyt taloustilanne näkyy myös matkustustrendeissä haetuimpien matkakohteiden löytyessä yhä lähempää. Aiemmin jokaisena vuodenaikana listan kärkipäähän sijoittunut New York menetti tänä kesänä hieman suosiotaan, kun taas naapurimme Tukholma nousi kärkikymmenikköön. Tämän kesän haetuimmista ulkomaankohteista New York olikin ainut Euroopan ulkopuolinen kohde.

Kesän 2015 kymmenen haetuinta ulkomaankohdetta:

1. Barcelona
2. Malaga
3. Lontoo
4. Berliini
5. New York
6. Rooma
7. Tukholma
8. Budapest
9. Pariisi
10. Kööpenhamina

Comments Off on Kolea kesä houkutteli aurinkoon – Barcelona suomalaisten ykköskohde