Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
22
Jun '15

Saksalainen REWE Group ostaa Apollon

fcrr9sealekf01eoz969

Saksalaisen REWE Groupin DER Touristik ostaa Apollon ja Kuonin Euroopan matkanjärjestäjäliiketoiminnan yksiköt. Henkilöstö ja tavaramerkit sisältyvät kauppaan ja liiketoiminta jatkuu entisellään. Tavaramerkit Apollo ja Kuoni säilyvät. Yritysosto odotetaan viimeisteltävän kolmannen kvartaalin aikana 2015.

Kuoni ilmoitti tammikuussa 2015 luopuvansa kaikesta b-to-c matkanjärjestäjäliiketoiminnasta, mukaanlukien Apollo Pohjoismaissa. Nyt on julkistettu, että saksalainen REWE Group ostaa Kuonin Euroopan matkajärjestäjäliiketoiminnan. Liiketoiminta Sveitsissä, Iso-Britanniassa, Benelux-maissa ja Pohjoismaissa siirtyy kokonaisuudessaan REWE Groupin omistukseen ja kaikki tavaramerkit säilyvät. Apollon liiketoiminta kaikissa Pohjoismaissa jatkuu entisellään.

DER Touristik, joka on REWE Groupin matkailudivisioonasta vastaava yhtiö, näkee, että Apollon liiketoiminnan ostaminen antaa yhtiölle johtavan aseman Pohjoismaissa, jota sillä ei aiemmin ole ollut. Apollo toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa yhdellä tavaramerkillä. Tämä nähdään kilpailuetuna.

– Näemme suurena vahvuutena, että Apollo jatkaa edelleen pohjoismaisena matkailubrändinä, jona sen tuntevat jo niin monet matkailijat Pohjoismaissa, sanoo Leif Vase Larsen, Apollon Pohjoismaiden toimitusjohtaja.

– Henkilökunnallemme ja asiakkaillemme tämä on iloinen uutinen. REWE Group on omistaja, joka näkee Apollon potentiaalin Pohjoismaissa. Odotamme innolla, että pääsemme kehittämään liiketoimintaamme edelleen yhdessä suuren kansainvälisen pelaajan kanssa, kertoo Leif Vase Larsen.

Kaupassa n. 2350 työntekijää siirtyvät DER Touristikin palvelukseen. Vuonna 2014 Kounin Euroopan matkanjärjestäjäliiketoiminnan liikevaihto oli n. 18 miljardia Ruotsin kruunua. DER Touristik näkee yrityskaupan täydentävän sen nykyistä matkailuliiketoimintaa ja antavan kilpailuetua etenkin rantaloma -matkasegmenttiin ja lentojen sekä hotellien ostotoimintaan.

– Kokenut DER Touristik tulee integroimaan matkanjärjestäjätoimintamme ja tavaramerkit osaksi omaa kasvustrategiaansa. Olen iloinen, että olemme löytäneet täydellisen, eteenpäin katsovan ja pitkäkestoisen ratkaisun henkilöstöllemme ja asiakkaillemme, kertoo Peter Meier, Kuonin toimitusjohtaja.

DER Touristik on osa REWE Groupia, joka on yksi johtavista kaupan ja matkailualan yrityksistä Saksassa ja Euroopassa. REWE Groupilla on n. 330.000 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli 51 miljardia euroa.

Comments Off on Saksalainen REWE Group ostaa Apollon