Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Mon
8
Jun '15

Nämä ovat suomalaisten kesämatkasuosikit: Istanbul nousee raketin lailla

print_h8xQoWmQRu

Nettipohjainen matkatoimisto Travellink selvitti, minne suomalaiset matkustavat tänä kesänä. Suositummaksi matkakohteeksi on noussut Tukholma, jonne tehdään määrällisesti eniten matkoja. Eniten suosiotaan on kuitenkin kasvattanut Istanbul.

”Istanbuliin matkustavien määrä on liki kolminkertaistunut viime vuodesta. Yksi tärkeimmistä syistä on varmasti matkan hinta. Useat lentoyhtiöt lentävät Istanbuliin, mikä näkyy lentolippujen hintojen halpenemisena. Päivittäiset lentoyhteydet Istanbuliin ovat hyvät, mikä mahdollistaa myös viikonloppuloman vieton kaupungissa. Lisäksi Istanbul on iso lentoliikenteen solmukohta, josta jatketaan eteenpäin”, kertoo Travellinkin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

”Eksoottinen Istanbul sijaitsee kahden erilaisen maailman, eurooppalaisen ja aasialaisen kulttuurin risteyskohdassa ja tarjoaa mielenkiintoisia ja monipuolisia elämyksiä. Myös suurkaupunkielämän ja auringon yhdistelmä näyttää jääneen pysyväksi trendiksi”, jatkaa Anne-Marjut Väänänen.

Kesän suosituimpien matkakohteiden järjestys on muuttunut selvästi edellisvuodesta. ”Vuosia ykkössijaa pitänyt Lontoo on pudonnut sijalle viisi ja kakkossijan Berliini seitsemänneksi. Tukholma on kivunnut ykköseksi sijalta yksitoista. Myös Lissabon, New York ja Praha ovat kivunneet suosikkien kymppilistalle. Rakettinousija Istanbul on ampaissut viime vuoden sijalta 42 seitsemänneksitoista”, kertoo Väänänen.

Kesän nousijat TOP-5 (suluissa prosentuaalinen nousu edellisvuoteen verrattuna)
Istanbul (191)
Lissabon (165)
Dublin (107)
New York (63)
Riika (47)

Kesän suosituimmat matkakohteet TOP-10 (suluissa edellisvuoden sijoitus)
Tukholma (11)
Malaga (7)
Amsterdam (6)
Barcelona (5)
Lontoo (1)
Praha (12)
Berliini (2)
New York (17)
Kööpenhamina (8)
Lissabon (23)

Viisi vinkkiä Istanbuliin:

Tee päiväretki Prinssisaarille. Autovapaa alue on täydellinen auringonottoon.

Tee veneretki Bosporin salmea pitkin ja koe Aasia ja Eurooppa samalla kertaa.

Haga Sofian ja Sinisen moskeijan historiallisia rakennuksia ei voi jättää näkemättä.

Tee löytöjä basaarissa. Istanbulin basaarissa on 60 katua ja yli 5000 kauppaa.

Istanbulin matka ei ole mitään ilman vierailua perinteisessä Hammamissa.

Travellink on Pohjoismaiden johtava nettimatkatoimisto, joka toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Travellink tarjoaa palveluita kolmella eri liiketoiminta-alueella: vapaa-ajan matkoissa, liikematkoissa sekä kokous- ja tapahtumamatkoissa. Travellinkin valikoimaan kuuluu 440 eri lentoyhtiötä ja yli 460 000 hotellia yli 40 000 kohteessa ympäri maailman. Travellink sekä eDreams, Go Voyages, Opodo ja Liligo kuuluvat eDreams ODIGEO -ryhmään, joka on Euroopan suurin nettimatkatoimisto ja verkkokauppayhtiö. eDreams ODIGEO on edustettuna yhteensä 44 maassa ympäri maailman. Yhtiö tarjoaa laajan valikoiman lentoja, hotelleja, autonvuokrausta sekä lento- ja hotellipaketteja.

Comments Off on Nämä ovat suomalaisten kesämatkasuosikit: Istanbul nousee raketin lailla