Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Thu
28
May '15

Suomalaisten kesälomasuunnitelmissa Etelä-Eurooppa ja suurkaupungit

8d232837ec85310a_800x800ar

 

New Yorkin kadut. Kuva: Chris Isherwood

Tänä kesänä suomalaiset mielivät lomillaan pääasiassa kaupunkikohteisiin; rantalomakohteet kiinnostavat harvemmin. Euroopan kohteet ovat selkeästi suositumpia kuin talven kaukokohdesuosikit. Lämpimään kesään koto-Suomessa ei kuitenkaan luoteta liikaa, vaan esimerkiksi Espanjan kohteet ovat säilyttäneet edelleen suosionsa. Matkahakukone momondo.fi listasi suomalaisten suosituimmat kesälomahaut.

Kesälomalla suomalaisia kiinnostavat eniten kaupunkilomat. Kymmenen koko maan haetuimman lomakohteen joukosta peräti kahdeksan on selkeitä kaupunkikohteita, kuten New York, Lontoo, Berliini ja Pariisi. Aivan perinteisiä kaikki kohteet eivät ole, vaan esimerkiksi Balkanin kohteet ovat nousussa: viidenneksi eniten hakuja on tehty Kosovon Pristinaan.

Vaikka kulttuuri- tai shoppailulomat suurkaupungeissa kiinnostavatkin, suomalaiset etsivät kuitenkin lämpöä myös kesällä. Haetuimpiin kohteisiin kuuluvat esimerkiksi Barcelona, Rooma ja Lissabon.

Aivan kaikki eivät kuitenkaan halua viettää lomaansa katuja ja kauppakeskuksia kierrellen, vaan löhöilevät mieluummin mukavasti rannoilla. Haetuimpia rantalomakohteita löytyy niin Espanjasta kuin hieman kauempaa Thaimaastakin.

”Sääsyistä kesälomahaut keskittyvät pitkälti Eurooppaan, kun taas kaukolomille suunnataan enemmän talvisin. Euroopan ulkopuolisista kohteista listoillemme ylsivät ainoastaan New York ja Bangkok, ja nekin vain Helsingin hauissa”, kertoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen .

Koko Suomen haetuimmat kesälomakohteet :

 1. New York
 2. Barcelona
 3. Malaga
 4. Lontoo
 5. Pristina
 6. Berliini
 7. Rooma
 8. Pariisi
 9. Bangkok
 10. Lissabon

NAAPURIMAIDEN KOHTEET KIINNOSTAVAT MAAKUNNISSA

Helsingistä haetuimpien kesälomakohteiden listalle ei yltänyt ainutkaan pohjoismainen kohde, kun taas esimerkiksi Turusta ja Tampereelta matkoja haettiin myös Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Lähikohteista myös Riika löytyy näiden kaupunkien top-listoilta. Oulun haetuin kohde kesälomien aikaan on Helsinki.

Myös rantalomat kiinnostavat muualla Suomessa enemmän kuin pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Oulusta kolmanneksi eniten hakuja kohdistuu Turkin Alanyaan, ja Turun toiseksi suosituin lomakohde on Espanjan Alicante. Kumpikaan näistä ei yltänyt Helsingin hakujen kymmenen kärkeen.

Helsingin haetuimmat kesälomakohteet :

 1. New York
 2. Barcelona
 3. Malaga
 4. Lontoo
 5. Pristina
 6. Berliini
 7. Rooma
 8. Bangkok
 9. Pariisi
 10. Lissabon
Turun haetuimmat kesälomakohteet:

 1. Gdansk
 2. Alicante
 3. Lontoo
 4. Tukholma
 5. Kööpenhamina
 6. Malaga
 7. Barcelona
 8. Milano
 9. Riika
 10. Berliini
Lappeenrannan haetuimmat kesälomakohteet :

 1. Milano
 2. Barcelona
 3. Düsseldorf
 4. Girona
 5. Riika
 6. Malaga
 7. Rooma
 8. Berliini
 9. Lontoo
 10. Alicante
Oulun haetuimmat kesälomakohteet :

 1. Helsinki
 2. Lontoo
 3. Alanya (Gazipasa)
 4. Barcelona
 5. Malaga
 6. Tukholma
 7. Rooma
 8. Budapest
 9. Praha
 10. Pariisi
Tampereen haetuimmat kesälomakohteet :

 1. Lontoo
 2. Malaga
 3. Milano
 4. Budapest
 5. Alicante
 6. Frankfurt
 7. Bremen
 8. Barcelona
 9. Tukholma
 10. Kööpenhamina

Tiedot perustuvat momondo.fin kautta haettuihin lentoihin, joiden matkustusajankohta sijoittuu 1. kesäkuuta – 31. elokuuta 2015 väliselle ajalle.

Comments Off on Suomalaisten kesälomasuunnitelmissa Etelä-Eurooppa ja suurkaupungit