Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Tue
26
May '15

Tjäreborg: Kyproksella ja Maltalla Euroopan puhtaimmat uimavedet

hntptjwlve9n6jcthwkg

Kyproksen päivälämpötila on heinäkuussa 32 astetta ja siellä on 12,5 aurinkotuntia vuorokaudessa. Sen lisäksi Kyproksella on Euroopan puhtaimmat uimavedet! Tämä selviää Euroopan ympäristökeskuksen EEA:n ja Euroopan komission vuosittaisesta uimavesien laaturaportista, joka julkaistiin toukokuussa 2015.

Raportissa on tutkittu uimavesien laatua yli 21.000 eurooppalaisella rannalla niin rannikolla kuin sisämaassakin. Erinomaisen arvosanan puhtaasta uimavedestä sai rantalomakohteista Kyproksen lisäksi Malta.

Kypros on sijoittunut EEA:n uimaveden laatututkimuksen ykkössijalle jo vuodesta 2005 asti. Laatututkimusta varten on otettu näytteitä 112 kyproslaiselta uimarannalta ja veden laatu on ollut kaikilla rannoilla erinomainen. Myös kaikilla Maltan ja Slovenian rannikoilla sijaitsevilla rannoilla uimaveden laatu arvioitiin erinomaiseksi. Seuraaville sijoille sijoittuvat Kreikan ja Kroatian uimarannat. 97 %:lla Kreikan rannoista oli erinomainen uimaveden laatu ja Kroatian rannoista 94 %:lla oli erinomainen uimaveden laatu.

Linkki Euroopan ympäristökeskuksen tiedotteeseen:http://www.eea.europa.eu/fi/pressroom/newsreleases/euroopan-uimavedet-edelleen-korkealaatuisia

Kypros
Kypros on yksi Välimeren aurinkovarmimmista lomasaarista, missä on lämmintä ja aurinkoista aikaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn saakka. Kypros on ihanteellinen lomakohde niin lapsiperheille kuin aviopareille ja kaveriporukoille. Perheet ovat valinneet Kyproksella suosikkihotellikseen Ayia Napassa sijaitsevan Sunwing Sandy Bay Beach -hotellin ja Protaraksessa sijaitsevan SunConnect Protaras Beach –hotellin.

Ilman lapsia matkustavat aikuiset asuvat mielellään hillityssä Sunprime Ayia Napa Suites -hotellissa, joka on valittu Aiya Napan alueen parhaaksi ja koko Kyproksen 2. parhaaksi hotelliksi TripAdvisorin Travelers´ Choice 2014 -kilpailussa.

Ayia Napan keskusta houkuttelee keskikesällä myös nuorempia lomailijoita. Menopaikat ovat keskittyneet yhteen paikkaan Luostarintorin ympärille eivätkä aamutunneille asti auki olevat baarit ja diskot häiritse näin ollen muuten melko rauhallista Ayia Napaa.

Kun haluaa viettää lomaa kaupungissa, mutta kuitenkin puhtaiden uimarantojen äärellä, on Larnakan kaupunki erinomainen valinta. Vanhan kaupungin itämaiset pikku korttelit houkuttelevat tutustumisretkille tai vaikkapa ostoksille upeisiin liikkeisiin. Larnakan Seafront-rantabulevardi on tunnettu katukahviloistaan, tavernoistaan ja bouzouki-klubeistaan.

Limassol on Kyproksen toiseksi suurin kaupunki ja suosittu lomakohde niin kulttuurin nälkäisille kuin lepolomaa suunnitteleville. Kun haluaa hemmotella itseään oikein kunnolla ja panostaa luksuslomaan, on trendikäs boutique-hotelli Londa silloin paras valinta. Londa on yksi koko saaren parhaista hotelleista.

Malta
Maltan pieni saarivaltio sijaitsee Välimeren keskiosissa. Kristallinkirkas meri, Unescon maailmanperintölistalla oleva pääkaupunki Valletta lukuisine nähtävyyksineen, Mdinan hiljainen kaupunki sekä tuoreisiin ja paikallisiin raaka-aineisiin sekä mereneläviin keskittynyt välimerellinen keittiö ovat Maltan vetonauloja. Puolen tunnin lauttamatkan päässä sijaitseva Gozon saari on ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Gozo tulvii maalaisromantiikkaa, rauhaa ja kauniita rakennuksia.

St Julian’s/Sliema on melko suuri lomakohde, jossa yhdistyvät paikallisuus ja kansainvälisyys. Tarjolla on paljon kulttuuria, ostosmahdollisuuksia ja laaja valikoima hotelleja. Noin 7 kilometrin päässä sijaitsevaan Vallettaan pääsee kätevästi bussilla tai puolen tunnin välein kulkevalla kantosiipialuksella.

St Paul’s Bay sijaitsee Vallettan pohjoispuolella. Myös täällä on kulttuuria, historiaa, huvituksia ja erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Bussimatka Vallettaan kestää 20 minuuttia.

Mellieha on hyvä valinta silloin kun matkustaa perheen kanssa tai haluaa muuten nauttia hiekkarannasta. Melliehassa voi viettää hemmotteluloman Seabank Resort & Spa All Inclusive -hotellissa, josta on vain kivenheitto Maltan pisimmälle Ghadira Bayn hiekkarannalle.

 

Comments Off on Tjäreborg: Kyproksella ja Maltalla Euroopan puhtaimmat uimavedet