Polaroid Photo

Pictures from MATKALAUKKU

MATKALAUKKU

Uutisia & havaintoja matkailusta email: matkalaukku@victoriamedia.fi

Choose a Topic:

Fri
22
May '15

Uudet viisumikeskukset vauhdittamaan kiinalaisten matkailua Suomeen

china_flag

 

Kiinalaisten matkailu Eurooppaan kasvaa. Suomi nopeuttaa viisumipalvelujaan avaamalla viisumikeskukset Pekingiin ja Shanghaihin toukokuussa.

Suomen edustustoihin Pekingissä ja Shanghaissa jätetään vuosittain yhteensä noin 15 000 viisumihakemusta. Toiminta on vilkkainta keväällä ja kesällä sekä joulun aikaan kun yritysedustajat ja vapaa-ajan matkailijat hakevat viisumeita Suomeen.

Parhaimmillaan Suomen edustustoihin tulee yli 400 hakemusta viikossa.

Viisumihakemusten käsittely Kiinassa tehostuu

”Viisumihakijoiden määrä Suomeen on jatkuvassa kasvussa”, Suomen Pekingin-suurlähetystön viisumi- ja maahantulotiimin vetäjä Kirsi Puronpää kertoo.

”Kiinalaiset viisumihakijat haluavat kokea erityisesti Suomen puhtaan luonnon ja tietenkin nähdä Joulupukin kotipaikan.”

Edustustojen tilat ovat käyneet ahtaiksi asiakasmäärän kasvaessa.  Ratkaisuna on toiminnan ulkoistaminen.

“Olemme saaneet kiitosta tehokkaasta ja ystävällisestä palvelusta. Haluamme kehittää sitä, jotta voisimme palvella entistä suurempia asiakasmääriä”, Suomen Shanghain-pääkonsulaatin viisumi- ja maahantulotiimin vetäjä Patricia Löflund Siclait jatkaa.

Turisti pidettävä tyytyväisenä

Kiinalaisten ulkomaanmatkailu on kasvanut voimakkaasti. Euroopassa vieraili arviolta 7 miljoonaa kiinalaista vuonna 2014 ja vuoteen 2020 mennessä määrän arvioidaan nousevan jopa 100 miljoonaan.

EU-maat markkinoivat itseään aggressiivisesti ja aktiivisesti Kiinassa. Palveluita räätälöidään kiinalaisten erityistarpeita varten. Jotta mahdollisimman moni Euroopan matkaa suunnittelevista kiinalaisista valitsisi Suomen, täytyy matkailun kaikkien tärkeiden osa-alueiden olla kunnossa.

”Viisumikeskusten avaamisella haluamme varmistaa, etteivät viisumipalvelut muodostu Suomen osalta pullonkaulaksi ”, ulkoministeriön kansalaispalvelupäällikköLauri Aaltonen sanoo.

Kiinan rajusti kilpailuilla markkinoilla tarvitaan muitakin toimenpiteitä kiinalaismatkailijoiden houkuttelemiseksi Suomeen.

”Kiinalaisten matkailijoiden houkutteleminen Suomeen edellyttää ponnisteluja kaikilta toimijoilta. Yhteistyö on tiivistynyt ja olen luottavainen, että tässä onnistutaan”, Suomen-Pekingin suurlähettiläs Jari Gustafsson toteaa.

Näkymät ovat lupaavat. Tilastojen mukaan kiinalaisten matkailijoiden yöpymiset Suomessa kasvoivat tammi–helmikuussa 2015 33 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja Lapissa jopa yli sata prosenttia.

Viisumikeskukset toimivat testatulla konseptilla

Suomeen matkaavat voivat hakea viisumia 22. toukokuuta alkaen Shanghain viisumikeskuksesta. Pekingin viisumikeskus avataan 25.toukokuuta. Myös muut Pohjoismaat käyttävät samoja viisumikeskuksia.

Viisumien vastaanotosta ja ajanvarausjärjestelyistä vastaa VFS Global, jolla on kokemusta Suomen viisumikeskuksien hoitamisesta Venäjällä, Ukrainassa ja Thaimaassa.

Pekingin ja Shanghain viisumikeskukset pystyvät vastaanottamaan satoja hakemuksia päivässä. Asiointia helpottavat myös viisumikeskuksen tarjoamat lisäpalvelut, kuten mahdollisuus passikuvien ottamiseen, internetin käyttöön ja viisumipäätöksen tilaamiseen suoraan kotiovelle.

Comments Off on Uudet viisumikeskukset vauhdittamaan kiinalaisten matkailua Suomeen